• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen troeft gele trui Froome af in criterium Aalst

  Naesen en Froome waren twee van de publiekstrekkers in Aalst.

  0 / 0

  Naesen en Froome waren twee van de publiekstrekkers in Aalst.

  Oliver Naesen heeft het na-Tourcriterium in Aalst gewonnen. In de sprint was De Belgische kampioen sneller dan Tour-winnaar Chris Froome. Thomas De Gendt werd derde.

  Het na-Tourcriterium begon naar goede gewoonte met het rondrijden van de gele trui in een open wagen. Froome werd warm ontvangen door het Belgische publiek en genoot daar zichtbaar van.

  Eens op de fiets was het Iljo Keisse die op vijftien ronden van het einde de wedstrijd openbrak. Hij viel aan. Zoiets kon Thomas De Gendt natuurlijk niet zomaar laten passeren. 

  Tien ronden voor het einde nam hij de rol van Keisse over. De meest aanvallend Belg uit de afgelopen Ronde van Frankrijk fietste een voorsprong van 30 seconden bij elkaar.

  Tot negen renners, met onder meer Chris Froome, Oliver Naesen, Guillaume Van Keirsbulck, Thomas Degand, Pieter Vanspeybrouck en Dimitri Claeys, een tegenaanval opzetten.

  Froome en Naesen reden als eerste het gat op De Gendt dicht. Met drie sprintten ze voor de overwinning. Naesen bleek daarbij de sterkste. Voor Froome en De Gendt.

  Groenewegen is ook in Boxmeer de snelste in de sprint

  Dylan Groenewegen, gisteren nog de sterkste op de Champs-Élysées, heeft het criterium in Boxmeer gewonnen. De Amsterdammer klopte zijn Nederlandse landgenoten Bauke Mollema en Tom Dumoulin in een sprint. 

  Uitslag criterium Aalst:

  1. Oliver Naesen in 2u23'50"
  2. Chris Froome (GBr) - zelfde tijd
  3. Thomas De Gendt
  4. Pieter Vanspeybrouck - 12"
  5. Dimitri Claeys
  6. Guillaume Van Keirsbulck
  7. Frederik Backaert
  8. Thomas Degand
  9. Iljo Keisse
  10. Laurens De Vreese