• home
 • video
 • pas verschenen

  Kina: "Nu moeten de Red Lions eens goud pakken op een groot toernooi"

  De Belgen klopten gisteren Duitsland in de finale.

  Door de Tour-gekte raakte de prestatie van de Red Lions wat ondergesneeuwd. De Belgische hockeymannen wonnen gisteren de derde ronde van de World League. "Dit is een duidelijk teken dat we momenteel heel sterk staan", oordeelt Pascal Kina, ex-bondscoach van de Red Panthers.

  Vonden de tegenstanders echt geen oplossing?

  "Dit is zeker een straffe prestatie", vertelt Pascal Kina aan Sporza. "De Belgen hebben heel dominant gespeeld. Ze hebben hun spelstijl een beetje aangepast en dit was een prima toernooi om zoiets uit te proberen."

  "De Red Lions hebben er ook snel een WK-ticket veroverd en konden daarna veel dingen uitproberen."

  "Ze waren heel agressief en hebben elke ploeg serieus gestoord. De tegenstanders hebben geen oplossing gevonden of hebben die oplossingen voor de grotere toernooien gehouden."

  "Bondscoach Shane McLeod heeft een team gemaakt van deze groep"

  "Vele landen hadden voor dit toernooi jonge mensen in hun ploeg opgenomen, maar dat hebben wij ook gedaan. Hoe dan ook: dit is een duidelijk teken dat we momenteel heel sterk staan", gaat Kina verder.

  Het EK is de volgende belangrijke afspraak van de Belgen. Kunnen de Red Lions winnen? "Je zou kunnen zeggen dat het tussen Nederland en België zal gaan, want ook Nederland groeit. En onderschat ook Duitsland niet. Maar België heeft wel een serieuze kans."

  "Bondscoach Shane McLeod heeft een team gemaakt van deze groep. Hij kan nog wel een tijdje in België blijven. Maar we moeten nu eens goud halen op de grote toernooien, de EK's en WK's. Dat moet een doel worden en dat zit er in."