• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt beperkt criteriums: "Fris aan de Vuelta beginnen"

  De Gendt ligt niet meer wakker van de Superstrijdlust-saga.

  Thomas De Gendt rijdt de komende weken "slechts" 5 criteriums. Vorig jaar waren dat er 10. "Ik hoop frisser aan de start van de Vuelta te komen, want dat is mijn volgende grote ronde."

  "Rijk wordt een renner niet van de criteriums"

  "Ik doe dit voor mijn supporters, want rijk wordt een een renner niet van de criteriums", vertelt Thomas De Gendt, die vanavond in Aalst rondrijdt.

  Hoe was het feestje gisteren in Parijs? "Ik heb een kort nachtje achter de rug. Ik zocht rond half twee mijn kamer op. We hebben met de ploeg zondagavond lekker gegeten en rond half twee vanmiddag ben ik teruggekeerd naar België."

  "Qua criteriums werk ik Aalst, Sint-Niklaas, Ninove, Herentals en Antwerpen af. Vorig jaar reed ik er 10, nu dus de helft minder. Ik hoop zo frisser aan de start van de Vuelta te komen, want dat is mijn volgende grote ronde."

  "Superstrijdlust? Heb ik al doorgespoeld"

  Thomas De Gendt kwam ook nog een keer terug op de saga rond de Superstrijdlust. "Ik heb twee dagen extra kunnen nadenken over waarom ik die prijs niet heb gewonnen."

  "Wat Warren Barguil gepresteerd heeft, is wel net iets meer. Ik moest het hebben van de aanvallen, maar die kon ik niet afwerken. Ik heb de zaak ondertussen al doorgespoeld."