Ga naar de inhoud

BMC doekt opleidingsploeg op: "UCI beschermt ons niet"

 ma 24 juli 2017 17:12
BMC gaf Nathan Van Hooydonck onlangs nog een profcontract.
BMC trekt de stekker uit zijn opleidingsploeg. De ploeg van Greg Van Avermaet hekelt de rol van de managers, die jonge talenten naar andere teams overhevelen. "We ontwikkelen renners voor onze ploeg én andere ploegen."

BMC zette in 2013 een opleidingsploeg op poten. Het wilde jonge talentvolle renners laten rijpen in een professionele omgeving. De grootste talenten konden dan de overstap maken naar de profploeg van BMC.

De voorbije jaren konden 8 renners de stap zetten van het jeugdteam naar de profploeg. "Maar tegenwoordig worden de renners meestal vertegenwoordigd door managers", legt Jim Ochowicz, ploegbaas van BMC uit.

"Deze managers bieden de renners dan aan bij andere teams, die al dan niet investeren in een opleidingsprogramma. In werkelijkheid ontwikkelen wij dus renners voor onze ploeg en voor andere teams."

"De UCI beschermt opleidingsploegen niet. Er bestaan geen regels omtrent een bescherming van de investeringen of transfers van jonge renners", besluit Ochowiz, die zijn staf nog bedankt.

Enkele namen die het tot de profploeg van BMC schopten

  • Stefan Küng (Zwi)
  • Silvan Dillier (Zwi)
  • Loïc Vliegen
  • Dylan Teuns
  • Nathan Van Hooydonck