• home
 • video
 • pas verschenen

  Best of 3 weken Vive le Vélo: Karla Vannieuwkerke en de kool van Backaert

  Vive le Vélo keert volgend seizoen terug.

  Mist u vanavond uw dagelijkse afspraak met Vive le Vélo? We blikken alvast terug met de opvallendste momenten uit dit seizoen. Zo waren er Karla Vannieuwkerke, de koolbladeren van Backaert en de UCI-berisping van De Jong.

  "Karla Vannieuwkerke" neemt de uitzending over

  Of Karl Vannieuwkerke volgend jaar ook nog presentator is van Vive le Vélo is nog maar de vraag. Nieuwsanker Goedele Wachters kon zich alvast prima vinden in de rol van "Karla Vannieuwkerke". 

  Tankink: "Saaie Tour? Pak dan lekker zelf je fiets"

  Ook Bram Tankink kwam op bezoek aan Karls tafel. De kritiek op het weinig aantrekkelijke Tourverloop kon hij niet echt smaken. Dat liet hij ook duidelijk merken in een opmerkelijke video.

  Backaert: "Olijfolie? Misschien werkt dat bij u, gij zijt nen bruine"

  Frederik Backaert had halverwege de Tour te kampen met een zonneslag. Zijn oplossing hiervoor was even creatief als doeltreffend: hij stak een koolblad onder zijn helm. Reporter met dienst Zouzou Ben Chikha stak nog even de draak met Backaert.

  Wannes Cappelle rijdt de Izoard op met zijn plooifiets

  Zanger Wannes Cappelle deed als tafelgast eveneens zijn duit in het zakje. Hij trok er overdag op uit en liet zich niet onbetuigd in het Tourdorp. Daarna beklom hij doodleuk de Col d'Izoard op zijn plooifiets.

  Enthousiaste de Jong krijgt berisping van UCI

  Met Wilfried de Jong aan tafel beleefden de Vive le Vélo-kijkers een geanimeerde avond. Samen met Jolien D'hoore moedigde hij de renners aan bij het passeren van de bevoorrading. Zijn enthousiaste livecommentaar bleef echter niet zonder gevolg: de UCI geeft de Nederlander een waarschuwing.

  Brian Holm: "Enkel hebberige klootzakken in de koers"

  Op bezoek bij Brian Holm, ploegleider van Quick-Step, kreeg Sammy Neyrinck enkele opmerkelijke antwoorden. "Niets dan hebberige klootzakken in de koers", liet hij optekenen.

  In het spoor van Oliver Naesen en Greg Van Avermaet

  Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zijn niet alleen collega's tijdens de koers maar ook goede vrienden ernaast. Tijdens de Tour hebben ze dagelijks contact met elkaar.

  Taylor Phinney, de "Dalai lama van het peloton"

  Taylor Phinney was geen onbesproken figuur tijdens deze Tour. De Amerikaan veroverde voor een dag de bolletjestrui en liet zich opmerken met enkele ferme uitspraken en opvallende streken. Zijn collega's omschrijven Phinney - die in zijn vrije tijd kunstenaar is - als de "Dalai lama van het peloton".

  Sterreporter Tiebe is goede vrienden met Peter Sagan

  Tiebe, 10 jaar oud, trok zijn stoute schoenen aan en schotelde Peter Sagan onbevreesd enkele vragen voor. Al snel voelde de nieuwbakken reporter zich thuis in het Tourcircus: na de rit wisselde hij zelfs cadeaus uit met ritwinnaar Sagan.

  Rasmussen: "Geen spijt van mijn doping"

  10 jaar geleden fleurde Michael Rasmussen de Tour de France op met zijn kwieke rijstijl en gezwinde aanvallen. Zijn team Rabobank besloot de Deen evenwel terug te trekken uit de Tour, aangezien die de interne ploegcode geschonden had. Een decennium na de feiten heeft Rasmussen nog steeds geen spijt van zijn dopinggebruik.