• home
 • video
 • pas verschenen

  3 refs uit JPL zakken voor hun examen en mogen tot september niet fluiten

  Erik Lambrechts slaagde niet voor zijn theoretische examen.

  0 / 0

  Erik Lambrechts slaagde niet voor zijn theoretische examen.

  De eerste speeldagen van onze competitie zullen 5 vaste scheidsrechters niet inzetbaar zijn. 3 slaagden niet in het jaarlijkse examen, 2 zijn nog met vakantie. Scheidsrechtersbaas Verbist verwacht "geen enkel probleem" voor de 2e zit in september.

  Zaterdag stonden in Tubeke de jaarlijkse examens en testen van de voetbalbond op het programma. Voor Erik Lambrechts, Christof Dierick en Frederik Geldhof bleken die in eerste zit een obstakel.

  Vooral voor Lambrechts is dit een jammerlijke zaak, want hij behoort tot het kransje scheidsrechters dat sinds dit seizoen semi-professioneel wordt. De 32-jarige Lambrechts haalde geen voldoende op zijn theoretisch examen.

  Voor Dierick en Geldhof bleken de fysieke proeven dan weer het struikelblok. Ze krijgen alle drie wel een herkansing op 7 september.  Scheidsrechtersbaas Johan Verbist verwacht dan "geen enkel probleem". Maar tot die tijd mogen de drie wel niet op het hoogste niveau fluiten.

  Ook ouderdomsdekens Serge Gumienny en Luc Wouters zullen in september hun proef nog moeten afleggen. Zij waren er zaterdag niet bij, omdat ze nog met vakantie zijn.