• home
 • video
 • pas verschenen

  2x goud en 2x zilver voor Belgische beloften en junioren op EK baanwielrennen

  De Belgische achtervolgingsploeg moest enkel de Britten voor zich dulden.

  België neemt 4 medailles mee van het EK baanwielrennen voor de jeugd in Portugal. Een mooi succesje voor Kenny De Ketele, die sinds kort bondscoach is van de junioren.

  Bij de beloften waren Lindsay De Vylder en Robbe Ghys de Belgische goudhaantjes. Samen verpulverden ze de concurrentie op de ploegkoers en op de ploegenachtervolging deden ze daar aangevuld met Gerben Thijssen en Sasha Weemaes nog een zilveren medaille bij.

  Fabio Van den Bossche was dan weer de gevierde man bij de junioren, waarover Kenny De Ketele zich sinds kort ontfermt. Van Den Bossche verloor in de puntenkoers nipt de strijd om het goed tegen de Oekraïner Kanaka, maar aan de zijde van Nicolas Wernimont was hij wel de beste op de ploegkoers.

  Vrouwen stapelden 4e plaatsen op

  Bij de vrouwen was het telkens net niet. Nicky Degrendele werd 4e in de keirin en die plaats was ook weggelegd voor Shari Bossuyt en Noa Selosse in de ploegkoers. Ook in het omnium eindigde Bossuyt op de ongelukkige 4e plaats, terwijl Selosse diezelfde plaats bezette in de afvalling. Bij de mannen strandde De Vylder op een zucht van een 3e medaille toen hij net naast het podium viel op het omnium.

  De Belgische medaillewinnaars op een rijtje

  Profs feliciteren de Belgische jongens (en De Ketele) op Twitter