• home
 • video
 • pas verschenen

  Wathelet springt met Coree naar winst in Grote Prijs van Aken

  Wathelet was het snelst in de barrage.

  Gregory Wathelet heeft de prestigieuze jumping van Aken gewonnen. Hij was de enige Belg die zich kon plaatsen voor de barrage. Daarin bleef hij met zijn schimmel Coree foutloos en zette hij de snelste tijd neer. Het is nog maar de derde keer dat een Belg de jumping in Aken wint. "Een droom die werkelijkheid wordt."

  Wathelet was de enige landgenoot die in de eerste ronde in Aken geen fout maakte. Olivier Philippaerts moest de strijd staken en Belgisch kampioen Pieter Devos ging naar huis met acht strafpunten.

  Ook in de tweede ronde deden Wathelet en Coree, zijn 11-jarige merrie, het voortreffelijk. De combinatie bleef opnieuw foutloos en plaatste zich zo voor de barrage.

  De Belg moest als derde van vier deelnemers de ring in. Zijn twee voorgangers maakten geen fouten, maar echt snel ging het niet. Wathelet deed het publiek wel naar adem happen met een gedurfde ronde die hem een tijd van 46"60 opleverde.

  Dan was het nog een combinatie bang afwachten voor onze landgenoot. De Amerikaanse Laura Kraut zette alles op alles, maar de balk van de laatste hindernis ging tegen de vlakte.

  Gregory Wathelet is zo de derde Belg die de GP van Aken op zijn naam schrijft. Van Geenberghe (1993 en 1995) en Paul Mondron (1938) gingen hem voor. Zijn zege levert hem een cheque van 250.000 euro op.

  "Mijn naam staat hier nu tussen de allergrootsten"

  Gregory Wathelet kon zijn gevoel amper beschrijven. "Dit is fantastisch. Echt een droom die uitkomt. Om hier te winnen, mag je geen enkel foutje maken. Mijn paard was top vandaag. Coree heeft zich echt 200 procent gegeven. Het is mooi dit samen te beleven."

  "We hebben al een mooi verhaal geschreven samen. Ik ben drie jaar geleden met deze merrie beginnen te werken. We hebben het langzaam opgebouwd. Dit is het resultaat van drie jaar werk. Ik heb van de eigenaar van het paard ondertussen gehoord dat ik haar tot het einde van haar carrière zou kunnen houden. Dat is fantastisch."

  Is er iets mooier dan winnen in Aken? "Eigenlijk niet. Er is geen mooier evenement in onze sport. Mijn naam staat hier nu bij de allergrootsten."

  De laatste hindernis van Wathelet: