• home
 • video
 • pas verschenen

  Sergeant: "Weer net niet vandaag. Tekenend voor onze Tour"

  "Greipel reed een sterke eindsprint, maar zat te ver"

  Marc Sergeant beleefde geen memorabele Tour met Lotto-Soudal. Ook vandaag beet hij in het zand met een 2e plaats voor André Greipel. "Onze hele Tour was een verhaal van net niet", reageert de ploegleider.

  "Greipel kwam sterk opzetten, maar moest van te ver komen"

  Met een 2e plaats voor André Greipel kwam Lotto-Soudal vandaag weer net te kort voor een ritzege. Ploegleider Sergeant steekt zijn ontgoocheling niet weg maar ziet ook de goede dingen. "Greipel reed een sterke sprint vandaag. Hij zat ver maar kwam op het einde nog sterk opzetten. Spijtig dat we hem niet beter vooraan konden brengen, maar het was een hectische eindfase", reageert Sergeant.

  "We waren er weer dicht bij vandaag, maar weer mocht het niet baten. En dat is eigenlijk het verhaal van onze hele Tour." Greipel kon dit jaar voor het eerst sinds lang geen rit op zijn naam schrijven in een grote ronde. "Daarmee komt er een einde aan een mooie reeks. Maar we blijven in hem geloven want hij rijdt de grote rondes ook altijd uit. En ook vandaag, op de laatste dag, reed hij een sterke sprint."

  Geïrriteerde Greipel: "Super dat ik tweede word"

  André Greipel stond meteen na de finish de Duitse pers te woord, maar de sprinter was kort van stof.

  "Het is super dat ik tweede word. Wat een domme opmerking", reageerde een geërgerde Greipel op de vraag van de Duitse journalist.

  "Ik had misschien sneller moeten aanzetten. Ik wilde echt winnen. Maar ik feliciteer Groenewegen."

  "Ben erg ontgoocheld voor De Gendt"

  Ook Thomas De Gendt beleefde niet zijn prettigste Tour. Hij reed meer dan 1000 kilometer voorop maar zag de prijs van de superstrijdlust aan zich voorbij gaan.

  "Volgens mij zien sommigen het doel van die prijs over het oog", zegt Marc Sergeant over het thema. "Hoe dan ook ben ik ook teleurgesteld in Thomas zijn plaats. Ongelooflijk als je ziet hoe veel kilometers hij in de aanval heeft gereden in deze Tour. Spijtig dat hij daarvoor niet beloond wordt."

  "Gisteren wilde hij liever al naar huis keren maar dat kreeg hij niet over zijn hart. Hij wilde zich op de Champs-Elysées nog eens volledig geven voor Greipel en dat heeft hij dan ook gedaan", besluit Sergeant.