• home
 • video
 • pas verschenen

  Herygers: "Misschien moeten ze toch maar eens iets proberen in Parijs"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  0 / 0
  Gisterenavond schoven er twee veldrijders aan tafel bij Karl Vannieuwkerke: Paul Herygers en Wout van Aert. Zij lieten hun licht schijnen over de tijdrit, de seconde van Landa en de frietavond van Van Aert.

  De seconde van Landa: "Misschien tijd dat ze laatste rit hard maken"

  Paul Herygers en Wout van Aert genoten samen van de koers en zagen hoe Bardet nog een seconde overhield om Landa af te houden. Paul Herygers zou als hij Landa was vandaag toch nog iets proberen. "Misschien is het eens tijd dat ze ook in die laatste rit de koers hard maken."

  Wout van Aert gelooft niet dat het zal gebeuren. "Het thema komt nu ter sprake omdat het maar een seconde is, maar uiteindelijk kan je op de Champs-Elysées ook 25 seconden goedmaken. Het gebeurt gewoon niet. Dat is traditie. Ik denk ook dat de UCI-commissaris elk jaar een oogje dichtknijpt. Hij zet iedereen op dezelfde tijd."

  Er is vandaag ook kans op regen en dan worden de tussentijden genomen bij de eerste passage aan de finish, nog voor het ingaan van de lokale ronden. "Oei, dan hebben ze zelfs hun glas champagne nog vast", lacht Herygers.

  De frietavond van Van Aert: "Daar heeft hij nog groeimarge"

  Michael Kwiatkowski genoot na zijn tijdrit van een pintje en een hamburger. "Ik kan hem geen ongelijk geven", zegt Van Aert.

  Laat de wereldkampioen veldrijden tijdens de winter ook maanden de frituur links liggen? "Maanden? Oei, dat niet. Ik ben sowieso zondagavond niet graag met koers bezig en dan kan ik ontspanning gebruiken. Het komt bij ons ook niet aan op die laatste gram."

  "Voor een frietavond hoeft het bij Wout zelfs niet zondagavond te zijn. Dat mag ook al op zaterdag. Hij leeft 100 procent voor zijn vak, maar daar ligt nog wel een beetje marge. Als hij het op de weg wil proberen, zal dat toch nog bijgestuurd worden."

  Bolletjestrui Barguil aan tafel bij Maarten: "Veel champagne gedronken"

  Maarten Vangramberen kreeg op de voorlaatste dag bolletjestrui Warren Barguil aan zijn tafel. Hij deelde tijdens deze Tour de kamer met groene trui Matthews.

  "We hebben inderdaad al vaak champagne gedronken”, geeft hij toe. “We hebben wel wat slaap gelaten.”

  Het ging ook even over Thomas De Gendt. "Ik heb veel respect voor De Gendt. Hij is echt een machine."

  Albert Timmer (Sunweb): "We mogen geen Nederlands praten"

  Team Sunweb heeft een uitstekende Tour gereden met bolletjestrui Warren Barguil en groene trui Matthews. De andere renners in de ploeg krijgen daardoor soms wat minder aandacht. Maarten Vangramberen zocht Albert Timmer op. "Ik vind het eigenlijk wel oké om in de schaduw te staan."

  "Het is lekker rustig. Ik heb niet echt vaal aandacht nodig, alleen van mijn vriendin en mijn dochter natuurlijk."

  Sunweb is een Nederlandse ploeg, maar de Nederlanders moeten toch Engels spreken. "De verleiding is groot want we zijn hier met 4 of 5 Nederlanders, maar voor de andere jongens zou het vervelend zijn. Als we het toch doen, wordt er geroepen."

   

  Sammy Neyrinck schrijft een brief aan Tour-winnaar Froome