• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-wielerprof en VRT-motard René Wuyckens (63) overleden

  René Wuyckens reed alle grote wielerkoersen mee met zijn motor.

  Na een lange strijd tegen kanker heeft René Wuyckens ons verlaten. Wuyckens was in de jaren 70 en 80 knecht van onder meer Raas, Ocaña en zijn schoonbroer Van Springel. Na zijn wielercarrière was hij actief als motard in de koers, voor de VRT en de NOS.

  Leuvenaar René Wuyckens werd op zijn 23e prof bij de ploeg van De Gribaldy, waar hij meteen mocht werken voor renners als Georges Pintens, Wilfried Wesemael en Paul Wellens.

  Na een jaartje bij de Nederlandse topploeg Frisol, met onder meer Luis Ocaña, Jan Raas en Fedor den Hertog, bood hij zijn diensten aan bij Safir. Voor die ploeg zou hij tot het einde van zijn (vrij korte) carrière rijden.

  Nadien ruilde Wuyckens zijn fiets voor de motor. Hij was 25 jaar lang een gewaardeerde kracht voor de VRT/Sporza en NOS. Zo was hij een vaste klant op de Vlaamse en Franse wegen tijdens het voorjaar en de Tour.

  Maar vorig jaar moest Wuyckens de Tour aan zich laten voorbijgaan. Kanker hield hem van de motor, een strijd die hij uiteindelijk op 63-jarige leeftijd verloor.