• home
 • video
 • pas verschenen

  Eindwinnaar Froome: "Privilege om voor recordzege te gaan"

  Chris Froome is voor de vierde keer eindwinnaar van de Tour.

  Chris Froome heeft de Ronde van Frankrijk voor de vierde keer gewonnen. "Een feestje is nu wel op zijn plaats. Ik kijk er naar uit", zegt de Brit.

  "De Champs-Elysées ontgoochelt nooit", vertelde Chris Froome meteen na de aankomst van de laatste etappe. "Dit is een magisch moment. We denken al drie weken aan dit moment. Dit is zo'n beloning. Het is tijd voor een feestje en daar kijk ik naar uit."

  Kan Froome deze eindzege vergelijken met zijn vorige overwinningen? "Elke zege was zo uniek en verschillend. Deze overwinning zal herinnerd worden als de meest nipte zege."

  Froome kan volgend jaar voor een vijfde eindzege gaan. "Het is een grote eer om in het rijtje met Anquetil, Hinault, Indurain en Merckx genoemd te worden. Het is een privilege om in deze positie te zetten en voor zo'n record te gaan."

  "Ik ben verliefd geworden op deze koers"

  Op het podium volgde nog een uitgebreid dankwoord. "Ik wil deze zege opdragen aan mijn familie. Hun steun maakt alles mogelijk. Mijn leven met hen is deze opofferingen waard."

  "Ik wil ook mijn ploeg bedanken. Zonder Team Sky zou ik dit niet kunnen bereiken. Ik ben trots op dit team."

  "Dit was mijn grootste uitdaging tot dusver. Ik wil mijn uitdagers bedanken voor hun sportiviteit."

  "We hebben hard tegen elkaar gekoerst en hebben samen afgezien, maar de vriendschap in het peloton is het beste aspect", zei Froome, die het Franse publiek nog bedankte. "Ik ben verliefd geworden op deze koers."