• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buyst sprint naar zege in Ronde van Wallonië, Teuns is nieuwe leider

  De Buyst was de snelste in een sprint in Seraing.

  Jasper de Buyst heeft de tweede rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. De renner van Lotto-Soudal was de snelste in de sprint. Dylan Teuns (BMC) neemt de gele trui over van Benjamin Thomas. Hij verloor kostbare tijd door een breuk in het peloton.

  De tweede rit in de Ronde van Wallonië was een opdracht tussen Chaudfontain en Seraing. De vlucht werd gekleurd door een vlucht van vijf renners. Onder hen Victor Campenaerts. Ze kregen een maximale voorsprong van bijna drie minuten.

  Op tien kilometer van het einde was de laatste vluchter gegrepen. Een groepje met Lars Boom probeerde daarna nog weg te raken, maar het peloton liet niet begaan. 

  Het kwam tot een massasprint en daarin duwde De Buyst zijn wiel als eerst over de finish, voor Morkov en Jules. Het is de tweede zege van dit seizoen voor De Buyst. Eerder dit jaar won hij ook de Heistse Pijl.

  Leider Thomas werd in de slotfase slachtoffer van een breuk in het peloton. "Tijdens de afdaling naar Seraing, op zo'n drie kilometer van de aankomst, was de weg nat en viel er een gat in het peloton. Ik werd opgehouden en verlies op die manier mijn gele trui. Ik ben in de eerste plaats teleurgesteld voor mijn ploegmaats, die veel werk hebben verzet."

  Uitslag rit 2:

  1. Jasper De Buyst - 193 km in 4u29'16"
  2. Michael Morkov (Den) - allen zelfde tijd
  3. Justin Jules (Fra)
  4. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  5. Roman Maikin (Rus)
  6. Juan José Lobato (Spa)
  7. Timothy Dupont
  8. Bryan Coquard (Fra)
  9. Piet Allegaert
  10. Hugo Hofstetter (Fra)

  Stand na rit 2:

  1. Dylan Teuns   in 8u 57'55"
  2. Xandro Meurisse  zelfde tijd
  3. Tosh Van Der Sande 1"
  4. Benjamin Thomas (Fra) 1"
  5. Jonas Van Genechten 9"
  6. Viajeslav Kuznetsov (Rus) 9"
  7. Jim Aernouts 14"
  8. Michel Kreder (Ned) 14"
  9. Pim Ligthart (Ned) 14"
  10. Jeroen Meijers (Ned) 14"