VIDEO: Chinese investeringen lonen: AC Milan verkoopt Bayern dreun

  Franck Kessié opende het doelpuntenfeestje in China.

  AC Milan heeft Bayern München een stevige oplawaai verkocht in een oefenwedstrijd op Chinese bodem. Bij de rust stond het al 3-0, nieuwkomer Hakan Calhanoglu deed er op het einde nog een schepje bovenop.

  In Shenzhen werden de vele Chinese supporters getrakteerd op een duel tussen AC Milan en Bayern München. Oefenpartij of niet, de sterren werden niet gespaard. Carlo Ancelotti gooide onder anderen Lewandowski, Hummels en Ribéry tussen de lijnen.

  Maar ook Milan-coach Vincenzo Montello kon stevig uitpakken, want onder impuls van de rijke Chinese eigenaars werd de ploeg tijdens de zomermercato gevoelig versterkt: Bonnuci (Juventus), André Silva (Porto), Ricardo Rodriguez (Wolfsburg)...

  En die nieuwkomers toonden zich meteen. Aanwinst Rodriguez bediende Franck Kessié - nog een nieuweling - en die opende snel de score. Patrick Crutone, een 19-jarige spits uit de Milanese jeugdopleiding, dikte nog voor de rust de score aan tot 3-0.

  AC Milan kwam in de tweede helft minder gezwind voor de dag, maar zelfs met James Rodriguez kon Bayern München geen vuist meer maken. Calhanoglu (voor de verandering een nieuwkomer) zette de eindstand op het bord. 4-0: de investeringen werpen hun vruchten af.

  Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd: