• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Batshuayi solliciteert naar speelminuten met twee goals en een assist tegen Arsenal

  Batshuayi scoorde en liet scoren.

  In China heeft Chelsea een oefenmatch tegen stadsgenoot Arsenal gewonnen met duidelijke 3-0-cijfers. Rode Duivel Michy Batshuayi toonde zich vroeg op het seizoen in vorm. Hij scoorde en liet scoren. De vraag is of dat voldoende zal zijn voor meer speelminuten dit seizoen?

  Chelsea en Arsenal ontmoetten elkaar in het Vogelneststadion in Peking. Geen Eden Hazard in de selectie. Hij herstelt nog altijd van zijn kuitbeenblessure. Thibaut Courtois en Batshuayi startten wel in de basis.

  Op het halfuur kwam Chelsea op voorsprong. Batshuayi stuurde Willian diep en die werkte via de binnenkant van de paal af: 0-1.

  Batshuayi scoort knappe 2-0 met linkse voet

  Een minuut later was het al 2-0. Deze keer maakte Batshuayi het zelf af. Hij werd met de rug naar doel aangespeeld, draaide en krulde de bal met zijn linkervoet mooi in doel.

  Ook na rust scoort Batshuayi mooi doelpunt: 3-0

  Dezelfde linkse voet zette de 3-0-eindstand op het scorebord in de tweede helft. Alonso maakte de actie op links en speelde Batshuayi aan. Die trapte in een tijd voorbij doelman Petr Cech.

  Chelsea plukte enkele dagen geleden de Spanjaard Alvaro Morata weg bij Real Madrid. De vraag is of deze goede prestatie coach Antonio Conte kan overtuigen om Batshuayi meer speelkansen te bieden dan afgelopen seizoen.

  Conte: "Batshuayi zet stappen vooruit"

  "Batshuayi werkt hard en zet duidelijk stappen vooruit", zei coach Antonio Conte. "Hij is een jonge speler met heel veel potentieel. De spits is heel belangrijk, een referentiepunt. Als die op niveau blijft, is het gemakkelijker voor ons om goed voetbal te spelen."