• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Berg: "We willen de Red Flames kapot spelen"

  Mandy van den Berg wil met een perfect rapport doorstoten.

  De Red Flames kijken maandag de Nederlandse voetbalvrouwen in de ogen in de strijd om een plek in de kwartfinales van het EK. De Belgen hebben een overwinning nodig, bij de Oranjevrouwen volstaat een puntje. "Maar ik wil met negen punten door", zegt Mandy van den Berg.

  "Een gekke situatie in onze poule"

  Nederland staat met zes punten aan de leiding in de poule van de Red Flames, na twee 1-0-overwinningen tegen Noorwegen en Denemarken. Maar toch zijn de Oranjevrouwen nog niet zeker van een ticket voor de kwartfinales.

  "Een gekke situatie", zegt aanvoerster Van den Berg aan NUsport. "Met zes punten na twee wedstrijden ben je meestal zeker van de volgende ronde, maar in deze gekke poule dus niet. Maar goed, dat houdt ons lekker scherp."

  "Veel kansen creëren en hopelijk veel scoren"

  Nederland kan mikken op een gelijkspel tegen de Red Flames, "maar ik wil met negen punten door", zegt Van den Berg. "We moeten er vanaf het begin vol opklappen. We willen België kapot spelen door de bal rond te laten gaan, veel kansen te creëren en hopelijk veel te scoren."

  "In de tweede helft tegen Denemarken was de organisatie weg en hielden we de bal niet meer in de ploeg. Tegen België mag dat absoluut niet meer gebeuren."

  De match van de Red Flames tegen Nederland staat maandag om 20u45 op het programma  in het Koning Willem II stadion in Tilburg.