• home
 • video
 • pas verschenen

  Landa lacht (groen): "Ik zal in Parijs moeten aanvallen"

  Landa strandt op één seconde van Bardet.

  Vreugde en ook een klein beetje verdriet in het Sky-kamp: Chris Froome wint de Tour, maar Mikel Landa strandt op één seconde van het podium. Tenzij... Morgen kan er nog iets gebeuren op weg naar Parijs. "Ik ben tevreden, maar niet helemaal", reageert Landa.

  Knaven: "Morgen sprint aantrekken"

  "We zeiden het net nog al lachend: we zullen morgen de sprint moeten aantrekken voor Landa", grapte Servais Knaven bij Sporza. "Het is zo jammer dat hij op 1 seconde van het podium eindigt. Mikel heeft zich 100 procent ingezet."

  Sky-ploegleider Knaven had het nog over een breukje in het peloton dat Landa morgen zou kunnen helpen, maar een aanpassing van de UCI-reglementen zal daar een stokje voor steken.

  "In ritten die op een massasprint kunnen eindigen worden geen verschillen kleiner dan 3 seconden doorgerekend", luidt de regel. Dat geldt dus ook morgen in Parijs.

  "Toch een wrang gevoel"

  Hoe reageerde Mikel Landa zelf op zijn vierde plaats? "Ik zal morgen moeten aanvallen", knipoogde de Spanjaard.

  "Het is zonde. Ik ging nooit op zoek naar die laatste seconde. Dat is misschien door een gebrek aan ervaring. En op een seconde na mis ik het podium."

  "Het bewijst ook dat elke seconde telt. Ik ben tevreden, maar niet helemaal. Dit zorgt toch wel voor een wrang gevoel."

  "Ik voel me ook een winnaar"

  Mikel Landa toonde zich in deze Tour meer dan een meesterknecht van Chris Froome. Komt hij binnenkort weer naar de Tour als kopman bij een andere ploeg?

  "Ik hoop dat ik de kans krijg om hier mijn kaarten uit te spelen. Ik heb een nieuwe stap gezet in het leiderschap in een grote ronde. Dat zal in een team gebeuren dat me als leider wil."

  "Froome? Hij is een ploegmaat. Ik heb voor hem gewerkt en ik voel me dus ook een winnaar", besloot Landa.