• home
 • video
 • pas verschenen

  Help De Gendt of Pauwels aan de prijs voor de Superstrijdlust!

  Thomas De Gendt viel in elf Touretappes aan.

  0 / 0
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) was maar liefst 1.200 kilometer in de aanval te vinden in deze Tour. De prijs voor de Superstrijdlust zou dan ook een mooie bekroning zijn voor het aanvalswerk van onze landgenoot. In Vive le Vélo deed hij een oproep om hem aan de trofee te helpen. Maar hij krijgt onder meer de concurrentie van Serge Pauwels.

  In 2015 strandde De Gendt op de derde plek, vorig jaar moest hij vrede nemen met de tweede plaats. Schiet hij nu eindelijk de hoofdvogel af? "Het is al jaren een doel", vertelt hij in Vive le Vélo. "Als het nu niet lukt, zal het nooit lukken."

  Ook Serge Pauwels maakt kans op de trofee. Hij was onder meer ijzersterk op de Galibier. Hun concurrenten zijn Tony Gallopin (Lotto Soudal), Lilian Calmejane (Direct Energie), Bauke Mollema (Trek), Warren Barguil (Sunweb), Dan Martin (Quick Step), Alberto Contador (Trek) en Michael Matthews (Sunweb).

  Zes juryleden bepalen wie de prijs voor de Superstrijdlust verdient, maar ook de toeschouwers hebben een stem. Wie tussen 12u en 16u het meeste retweets verzamelt op de Twitter-accounts van de Tour (@LeTour) en van de prijs voor de strijdlust (@PrixAntargaz) krijgt de publieke stem.

  Retweet deze tweets om op De Gendt of Pauwels te stemmen:

  De oproep van Thomas De Gendt: