• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman Thomas houdt 5 Belgen af in Tour de Wallonie

  Voor Thomas is het de tweede profzege.

  Benjamin Thomas heeft de eerste etappe van de Tour de Wallonie (2.BC) gewonnen. De Fransman van Equipe Cycliste Armée de Terre kwam solo over de streep in Marchin en is uiteraard ook de eerste leider.

  Een kopgroep van een man of zes met onder anderen Alexis Gougeard, Jimmy Turgis en Quinten Hermans trok ten aanval in de openingsetappe. Ze reden al snel zes minuten weg van het peloton, waar BMC en LottoNL-Jumbo het harde werk opknapten.

  Op 30 kilometer van de streep was alles te herdoen. In de heuvelachtige slotfase spatte het peloton in verschillende stukken uiteen. Heel wat renners probeerden weg te geraken, maar telkens draaide hun inspanningen op niets uit.

  Benjamin Thomas probeerde het op 4 kilometer van het einde dan maar op zijn eentje. De renner van de Franse legerploeg, waar Julian Alaphalippe zijn carrière startte, bleef weg in de slotfase en kwam solo over de finishlijn, goed voor zijn 2e zege bij de profs.

  Vorig seizoen won Dries Devenyns de Tour de Wallonie. Hij is er dit jaar, samen met zijn team Quick-Step Floors, niet bij. 

  De aankomst van Thomas:

  Uitslag rit 1:

  1. Benjamin Thomas (Fra) 190km in 4u28'40"
  2. Xandro Meurisse - 5"
  3. Dylan Teuns
  4. Jelle Vanendert
  5. Tosh Van der Sande
  6. Jonas Van Genechten - 8"
  7. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus)
  8. Pim Ligthart (Ned) - 13"
  9. Huub Duijn (Ned)
  10. Michel Kreder (Ned)

  Stand na rit 1:

  1. Benjamin Thomas (Fra) in 4u28'30"
  2. Xandro Meurisse - 9"
  3. Dylan Teuns - 11"
  4. Jelle Vanendert - 15"
  5. Tosh Van der Sande 
  6. Jonas Van Genechten - 18"
  7. Vjatsjeslav Koeznetsov (Rus)
  8. Pim Ligthart (Ned) - 23"
  9. Huub Duijn (Ned) 
  10. Michel Kreder (Ned)