• home
 • video
 • pas verschenen

  Clijsters is nu officieel lid van tennis Hall of Fame

  De ceremonie vond plaats in Newport (VS).

  0 / 0
  Kim Clijsters is vanavond officieel opgenomen in de tennis Hall of Fame. "Dit is een geweldige eer en het doet meer met me dan ik verwacht had", zegt Clijsters.

  Clijsters: "Het doet wat met mij"

  Kim Clijsters voerde in haar carrière 19 weken de wereldranglijst aan. Ze won drie keer de US Open en was in 2011 de beste op de Australian Open. Daarnaast won ze in 2003 ook het dubbelspel op Roland Garros en Wimbledon. In totaal won onze landgenote 41 WTA-toernooien.

  "Het is een hele eer om opgenomen te worden in de Hall of Fame, dat betekent heel veel voor mij. Zeker in Amerika wordt dat gezien als een van de allerhoogste dingen die je kan bereiken in je sport. Als je nadenkt over wie er allemaal lid is van de Hall of Fame dan is dat echt overweldigend", zegt Clijsters, die een jaar na Justine Henin toetreedt tot de Hall of Fame.

  De ceremonie vindt plaats in de thuisbasis van de Hall of Fame in Newport (VS). "Nu ik hier ben, voel ik pas hoe uniek het is. Ik had niet verwacht dat het zo emotioneel zou zijn. Het doet wat met mij om mezelf te zien in het museum van de geschiedenis van onze sport. Mijn speech? Daar heb ik nog het meeste zenuwen voor", lacht Clijsters.

  Echtgenoot Brian: "Derde comeback? Wie weet"

  Venus en Serena Williams zijn allebei al de 35 voorbij. Zou Clijsters nooit een comeback overwegen. "Na ons 3e kind zei ik tegen Kim: dit is zeker de laatste, je kunt dus opnieuw een comeback maken", zegt echtgenoot Brian Lynch. "Een comeback op haar 33e, met 3 kinderen. Dat zou speciaal zijn. Wie weet..."

  Reacties uit het Clijsters-kamp:

  Inge Van Meensel haalde met echtgenoot Brian Lynch en mama Els Vandecaetsbeek herinneringen op aan de carrière van Kim Clijsters. Enkele anekdoters uit die gesprekken (voor de hele interviews, zie onderaan) typeren Clijsters als speelster en als mens.

  • Brian Lynch: "Ik heb haar leren kennen na een basketbalmatch. Zij had een bulldog en ik ook en zo zijn we aan de praat geraakt. Ik kende haar niet en besefte pas hoe groot ze was toen ik haar aan het werk zag op Roland Garros. Ik heb veel geleerd in die eerste maand van onze relatie. Het is goed dat ik niet wist wie ze was, anders was ik misschien te zenuwachtig geweest. Ik dacht altijd dat ik de sportman in de familie was, maar met Kim erbij zong ik een toontje lager."
  • Els Vandecaetsbeek: "Kim kreeg nooit genoeg van het spelletje toen ze jong was, ze was altijd met het balletje bezig. Toen ze 6 jaar was, was er een kleine aardbeving in Bree. We gingen allemaal de straat op, maar Kim zei: "Wacht, ik moet nog even terug naar binnen." Ze kwam naar buiten met haar racket en tennisballen, want die zou ze niet kunnen missen."
  • Brian Lynch: "Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die zo positief ingesteld is, die zo veel energie heeft, als Kim. Maar aan de andere kant kan ze wel heel competitief zijn. Voor de stomste dingen. Als we een spelletje spelen, krijg ik heb bord naar mijn hoofd geslingerd als ze merkt dat ik valsspeel. Maar die competitiviteit is ook een van de redenen dat ze het zo ver geschopt heeft."

  Brian Lynch: "Voor mij is ze in de Hall of Fame als moeder"

  Mama Els: "Trotser op hoe ze als persoon is dan op haar carrière"