• home
 • video
 • pas verschenen

  Barguil wint Superstrijdlust, De Gendt eindigt op tweede plaats

  Net niet voor De Gendt.

  Thomas De Gendt heeft opnieuw naast de prijs van de Superstrijdlust gegrepen. De Gendt kreeg van de jury twee stemmen, Warren Barguil overtuigde vier juryleden.

  Thomas De Gendt had van deze prijs de voorbije dagen duidelijk een doel gemaakt. De Gendt trok in 11 etappes ten aanval, goed voor liefst 1.047 kilometer aan het front.

  Eén van de zeven stemmen lag in de handen van de wielerliefhebbers, die in een onlinestemming hun favoriet konden aanduiden. De rest stond niet op de foto: Thomas De Gendt kreeg 10.000 stemmen en had een straat voorsprong op Warren Barguil.

  Maar de overwegend Franse jury volgde de stem van het volk niet. De 6 juryleden - Laurent Jalabert, Greg LeMond, tv-commentatrice Marion Rousse, koersdirecteur Thierry Gouvenou en de journalisten Jean Montois (AFP) en Alexandre Roos (L'Equipe) - verdeelden hun stemmen over Warren Barguil (4), Thomas De Gendt (1) en Michael Matthews (1).

  De Franse chouchou Barguil won in deze Tour twee etappes en is ook de eigenaar van de bolletjestrui. Barguil volgt op de erelijst Peter Sagan op. Hij ontvangt morgen op het podium in Parijs 20.000 euro.

  De Gendt reageert niet meer na de bekendmaking

  Thomas De Gendt sprak vóór de bekendmaking van de winnaar met Sporza.

  "Ik wil iedereen bedanken die op Twitter voor me gestemd heeft. Voor mij is die stem van het publiek belangrijker dan die van de jury", reageerde De Gendt. "Dat doet me wel iets."

  "Maar Barguil verdient het ook. Hij heeft aanvallend gereden, maar ik zou de prijs wel graag hebben." Kort na het interview raakte bekend dat Barguil de prijs kreeg, De Gendt wilde niet meer reageren.

  Gemengde reacties op de beslissing van de prijs voor de Superstrijdlust