• home
 • video
 • pas verschenen

  Bardet houdt 1 seconde over voor podium: "Ik was doodop en ook wat ziek"

  Romain Bardet reed zich helemaal leeg in de tijdrit.

  Romain Bardet viel in de tijdrit van de 2e naar de 3e plaats terug en mocht nog blij zijn dat hij zijn podiumplaats kon vasthouden. "Ik heb geluk gehad", vertelt een uitgeputte Bardet, die ook toegeeft dat hij zich de laatste dagen niet zo lekker voelde.

  In zijn achterhoofd had Romain Bardet misschien nog gedacht in de tijdrit de Tour naar zijn hand te kunnen zetten, maar hij moest uiteindelijk knokken om nog 3e te worden. "Ik heb alles gegeven, zoals deze hele Tour. Maar ik ben doodop."

  "In 21 dagen Tour heb je goeie en minder goeie dagen. Ik voel me al een paar dagen niet zo goed. Dat betaal ik vandaag cash."

  "Ik voelde het al toen ik vanochtend opstond. Ik had snel door dat ik niet in de wedstrijd zat. Ik heb met mijn hoofd moeten rijden, niet met mijn benen. Ik dacht aan iedereen die mij de voorbije weken gesteund heeft. Mijn team, mijn ploegmaats die alles voor mij gedaan hebben."

  "Tijdens de tijdrit zat ik met het podium niet in mijn hoofd. Ik dacht er alleen aan om zo snel mogelijk de finish te bereiken. Ik ben blij dat ik uiteindelijk die 3e plaats nog heb kunnen vasthouden, ook al heb ik wat geluk gehad dat ik nog 1 seconde overhoud."

  Uran: "Tweede is beste prestatie uit mijn carrière"

  Rigoberto Uran snoepte de tweede plaats af van Romain Bardet en noemt dat "de belangrijkste prestatie uit zijn carrière." "Ik heb een rit in deze Tour gewonnen en werd ook al twee keer tweede in de Giro, maar dit sla ik hoger aan."

  "In Colombia zijn ze het gewend dat Nairo Quintana het podium in de Tour haalt, maar dat bewijst dat er heel wat wielertalent in Colombia is." Om Froome te verslaan, zullen ze wel nog vroeger moeten opstaan. "Ik weet niet of ik hem in de toekomst zal kunnen verslaan. Zijn team is zo sterk, ze kunnen overal het verschil maken en hebben de koers van start tot finish gecontroleerd."