• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht-huurling Doumbia: "Dury ziet in mij de opvolger van Meïté"

  Doumbia heeft nog een contract tot 2021 in Brussel.

  Zulte Waregem is vanavond de tegenstander van Anderlecht in de Supercup. Bekerwinnaar Zulte Waregem nam deze zomer drie spelers over van de landskampioen. Een van hen is Idrissa Doumbia, vorige zomer nog de revelatie van de voorbereiding bij paars-wit.

  "Er was een buitenlandse club die me echt wou"

  Anderlecht nam Michaël Heylen (23) een maand geleden definitief over van Anderlecht. Leya Iseka (19) en Doumbia (19) willen de Brusselaars laten rijpen. Zij werden verhuurd aan Essevee. De drie spelers keren vanavond terug naar het Astridpark.

  "Ik zie het niet als een mogelijkheid om wraak te nemen. Meer als een manier om me te tonen", zegt Doumbia in La Dernière Heure. 

  "De trainingen (bij Anderlecht) waren opnieuw een maand bezig en ik begreep dat ik niet meer speelkansen zou krijgen. Daarom was blijven geen optie."

  "Ik dacht eerst dat ik verkocht zou worden. Er was een club die me echt wou. Ik wil liever niet zeggen welke. Het was een buitenlandse club, uit een grote competitie. Maar dat ging niet door. Daarna is me een uitleenbeurt aan Zulte Waregem voorgesteld."

  "Echt waar? Kan ik nog een jaar worden verhuurd?"

  Doumbia had de Belgische clubs voor het uitkiezen: STVV, Antwerp, KV Mechelen en Moeskroen werden genoemd. Het werd uiteindelijk een jaar Zulte Waregem.

  "Voor Francky Dury. Hij is iemand die spelers beter maakt. Ik heb gezien wat hij met Soualiho Meïté heeft gedaan. En hij deed hetzelfde met andere jonge spelers. Dury heeft me gezegd dat hij mij als de opvolger van Meïté ziet."

  Zulte Waregem huurt Doumbia een jaar, met een optie op een extra jaar. Maar dat laatste wist Doumbia  blijkbaar zelf niet. "Weet je het zeker?", reageert Doumbia op de opmerking van la DH. "Misschien wel, maar we zien wel. Eerst dit seizoen alles geven."

  "Of een terugkeer naar Anderlecht nog mogelijk is? Ja, op papier wel", zegt Doumbia met een glimlach om de mond. "In voetbal weet je nooit."