• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Lukaku vindt ook in vriendschappelijke derby tegen City het net

  Lukaku doet waarvoor Man.United hem heeft gehaald: scoren.

  Manchester United heeft Manchester City verslagen in een derby die 8.000 kilometer van Manchester werd gespeeld. Romelu Lukaku opende de score met een fraaie actie, Marcus Rashford legde meteen erna de 2-0-eindstand vast.

  Drie dagen geleden opende Romelu Lukaku zijn rekening voor Manchester United met een inleggertje tegen Real Salt Lake. Maar de match tegen Manchester City, met Kompany en De Bruyne in de basis, was een eerste échte test.

  Die doorstond Lukaku met vlag en wimpel. Na 37 minuten was hij sneller op de bal dan de uitgekomen doelman Ederson en dropte hij de bal vanuit een schuine hoek in doel. Twee minuten later mocht de Braziliaan opnieuw vissen, na een goal van Rashford.

  Vroeg in de tweede helft kreeg Lukaku nóg twee kansen, maar zijn kopbal ging ietwat de mist in en een pegel met zijn linker spatte uiteen op het doelkader. Vlak voor het einde, inmiddels was Fellaini al ingevallen, werd de 3-0 van Lukaku (terecht) afgekeurd wegens offside. 

  Mourinho: "De mensen zien de goals van Lukaku, ik zie veel meer"

  • José Mourinho (coach Man.Utd): "Ik kan niets meer verwachten van Lukaku dan wat hij nu laat zien. Ik ben de gelukkigste mens ter wereld. Hij is een teamspeler, die de bal goed kan bijhouden en wachten op aansluiting. Met hem kunnen we makkelijker vanonder de druk uitkomen. De mensen zien vooral zijn goals en kansen, maar ik kijk er anders naar."
  • Pep Guardiola (coach Man.City): "Dit was onze eerste oefenmatch van de voorbereiding. Het was een goeie trainingspot tegen gewoon een andere ploeg. Meer niet."

  Manchester United speelt in de VS ook nog tegen Real Madrid (zondag) en Barcelona (donderdag), terwijl City het nog opneemt tegen Real Madrid (donderdag) en Tottenham (volgende week zondag).

  VIDEO: Het fraaie doelpunt van Lukaku

  VIDEO: De volledige match van Lukaku in een notendop