• home
 • video
 • pas verschenen

  Sunweb-manager over successen: "Dit is absoluut niet de nieuwe standaard"

  Barguil en Matthews wonnen allebei al twee ritten in deze Tour.

  Quick-Step Floors stapelde in het eerste deel van de Tour de ritzeges dankzij Marcel Kittel op, maar in de tweede helft van de Tour was Sunweb de absolute slokop met vier ritzeges en twee truien.

  "Rustig en bescheiden blijven"

  Sunweb mag zijn voet meer dan naast die van Quick-Step zetten. "Maar het heeft geen zin om te vergelijken wat mooier is. Het gaat ook over hoe je het beleeft, waar je vandaan komt en welke verwachtingen je hebt", legt manager Iwan Spekenbrink aan Sporza uit.

  "Vier ritzeges en twee truien: dat was niet onze verwachting. We zijn een ploeg die groeit en soms heb je momenten waarop alles samenvalt. Dat gebeurt nu in de Tour."

  "We moeten vooral rustig en bescheiden blijven. Dit is absoluut niet de nieuwe standaard. Het gevaar zit in elke hoek. Laten we een beetje genieten, maar laten we vooral waakzaam zijn."

  "We proberen zelf ons boek te schrijven"

  Van Argos-Shimano naar Sunweb: het gaat erg snel voor de ploeg van Iwan Spekenbrink. "We maken een hele mooie reis en we hebben het gevoel dat we nog lang niet klaar zijn."

  "We zijn geen ploeg die een boek leest en van koers naar koers gaat. We proberen zelf ons boek te schrijven en altijd te kijken hoe we kunnen verbeteren."

  "Iedereen bij ons moet ook onderdeel van de ontwikkeling zijn: renners, coaches, experts, de staf en ikzelf. We kijken heel erg naar wat beter kan, ook op goeie dagen."

  "Er zitten jaren werk in dit project en dat kun je niet aan één persoon toeschrijven"

  Op elk schip zit toch een kapitein? "Er zitten jaren werk in dit project en dat kun je niet aan één persoon toeschrijven."

  "Je ziet vaak hoe men een hiërarchie maakt van wie belangrijk is en wie niet. Maar als je iets met 125 mensen doet, dan is niemand belangrijker dan een andere persoon. Als we dat van elkaar accepteren - elkaars rol en fouten - dan kun je groeien."

  "De kunst is - en daar probeer ik bij te sturen - dat we heel duidelijk één doel en één plan formuleren. Als iedereen zich achter één plan schaart, dan kun je succesvol zijn."