• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoofdcoach Valcke: "Misschien kan Timmers juist méér nu hij papa is geworden"

  Rik Valcke: "Gemiste kans dat we geen estafetteploeg hebben."

  0 / 0

  Rik Valcke: "Gemiste kans dat we geen estafetteploeg hebben."

  Vanaf zondag duiken de Belgen in het zwembad op het WK in Boedapest. Rik Valcke, de hoofdcoach van de Vlaamse Zwembond, betreurt dat de selectie zo klein is, maar verwacht wel finales van de drie zwemmers.

  Pieter Timmers, Louis Croenen en Kimberly Buys zijn de enige drie Belgische zwemmers die zijn afgereisd naar Hongarije voor het WK zwemmen.

  "Dat is ontzettend weinig", vindt Rik Valcke. "Het is de kleinste delegatie in 10 jaar."

  "Dat komt vooral omdat er 8 zwemmers zijn afgevallen voor de estafette. Het is jammer dat die er niet bij zijn. We zaten heel dicht bij de limiettijd, maar de zwembond heeft toch beslist om de ploeg niet te selecteren."

  "Als ik de startlijsten bekijk, vind ik dit een gemiste kans. Om de jonge zwemmers ervaring te laten opdoen én om te werken aan een nieuwe wereldploeg op de aflossing. Ze hebben bij de federatie onze adviezen naast zich neergelegd. Dat is zuur."

  "Tevreden als ze alle drie de finale hebben gehaald"

  De kwantiteit is dan misschien niet dezelfde als de voorbije edities, de kwaliteit is dat zeker wel. "Buys en Croenen moeten op de finale mikken, voor Timmers moet dat op de 100 meter zeker lukken, ook al ligt het daar dicht bij elkaar. Het is misschien niet ideaal dat hij net papa is geworden, maar je hoort toch vaak dat iemand die papa is geworden en die toch iets speciaals doet."

  "Wanneer ik tevreden zal zijn? Als ze alle drie de finale hebben gehaald en daarin hun beste tijden hebben kunnen zwemmen."