• home
 • video
 • pas verschenen

  Gaviria onder het mes na ongelukje op training

  Fernando Gaviria won vier ritten en de puntentrui in de Giro.

  Fernando Gaviria is in Colombia geopereerd aan zijn scheenbeen. De sprinter van Quick-Step had een blessure opgelopen op de training in zijn thuisland.

  Fernando Gaviria (22) was in Colombia aan het trainen op zijn sprint tussen zijn voet uit zijn klikpedaal schoot. De renner van Quick-Step kreeg zijn trapper tegen zijn scheenbeen en liep daarbij een flinke bloeduitstorting op. Woensdagmiddag werd hij daaraan geopereerd.

  Gaviria zou normaal aan de start komen in de RideLondon op 30 juli, maar die wedstrijd komt nu te vroeg. "Hij zal enkele dagen rust nemen voordat hij weer naar Europa reist en zijn trainingen hervat. Zijn nieuwe programma voor de rest van het seizoen zal de komende weken bepaald worden", laat Quick-Step weten.