• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vuyst na zware val: "Nog één jaar koersen en dan in schoonheid stoppen"

  Sofie De Vuyst herstelt van een zware valpartij.

  Een maand geleden liep wielrenster Sofie De Vuyst (30) zware letsels op bij een val op training. Sporza Tour zocht de partner van Lotto-renner Bart De Clercq op. "Ik wil niet stoppen op zo'n moment."

  De Vuyst: "Ik voel dat de pijn elke dag afneemt"

  "De eerste weken heb ik enorm veel pijn gehad, de hele dag door. Nu gaat het overdag beter, maar 's nachts kan ik nog altijd heel moeilijk slapen. Maar ik voel wel dat er progressie is en dat de pijn elke dag afneemt", vertelt Sofie De Vuyst aan Sporza Tour.

  Op 20 juni kwam De Vuyst zwaar ten val op training. De balans: een gebroken neus, een verbrijzelde kaak, enkele tanden kwijt, een breuk in de schedel, vijf gebroken wervels en drie gebroken ribben. "Maar gelukkig bleven mijn benen gespaard."

  "Toen ik het verdicht hoorde, wou ik nooit meer koersen. Maar op het moment van mijn val had ik mijn beste vorm ooit. Het ging de afgelopen maanden heel goed."

  "Ik wil niet stoppen op zo'n moment. Het doet zoveel pijn om te weten dat je progressie hebt gemaakt. Ik hoop dat ik nog een jaar alles op de koers kan toeleggen. Ik zou graag nog een jaar fietsen en in schoonheid stoppen. Dat is het ideale scenario."

  De Clercq: "Morgen kan ik net zo goed aan de beurt zijn"

  Bart De Clercq werd bij Lotto-Soudal al geconfronteerd met de zware valpartijen van Kris Boeckmans en Stig Broeckx.

  "Je weet dat koersen altijd gevaren met zich meebrengt", zegt de levensgezel van De Vuyst.

  "Je denkt aan je vriendin, maar je legt ook de link met je ploegmaats. Ik oefen hetzelfde beroep uit. Morgen kan ik net zo goed aan de beurt zijn."