• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador na laatste bergrit: "Niet de Tour waar ik op gehoopt had"

  Alberto Contador sloot de Alpen af op de 10e plaats in de stand.

  Alberto Contador (34) heeft gisteren wellicht zijn laatste kans laten liggen om nog een Tour-rit te winnen in zijn carrière. Contador is aan zijn laatste Tour bezig. "Het was een van mijn slechtste rondes als je kijkt naar zeges, maar niet naar voldoening", zegt de Spanjaard.

  Alberto Contador zal na zondag niet meer als renner terugkeren naar de Tour de France. De Spaanse ex-winnaar kon in deze editie nooit aanspraak maken op een knalprestatie. Contador kwam meermaals ten val, maar kon ook bergop het tempo van Froome en co niet volgen.

  Contador kan zijn laatste Tour nog net afsluiten met een top 10-plaats, maar dat was niet het resultaat waar hij enkele weken geleden aan gedacht had. "Het klopt dat dit niet de Tour is waar ik op gehoopt had", reageert Contador bij Cyclingnews.com.

  "Misschien is dit mijn slechtste Tour als je naar de overwinningen kijkt, maar niet op het vlak van voldoening. Woensdag (Contador deed een gooi naar de ritzege met een lang offensief, red) kreeg ik zoveel steun van het publiek."

  "Ik weet dat de sponsors liever overwinningen willen, maar zo'n aanval levert ook publiciteit op. En het was een etappe waar iedereen van genoten heeft. Daar ben ik trots op."