• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Belgische entente? Ik zou een ritzege nooit weggeven"

  0 / 0
  De kopgroep in de 19e etappe telde 3 Belgen, maar onze landgenoten bleven met lege handen achter. "Ik heb gisteren mijn werk nog moeten doen op de Izoard, die mannen zitten elke dag in de bus", baalde Jan Bakelants (AG2R).

  "Rotonde langs rechts? Ik wist het niet"

  Jan Bakelants kon ons land geen eerste ritzege schenken. "Ik moest strijden tegen de mannen die op het grote verzet kunnen rijden en die elke dag in de bus zitten. Dit waren de mannen die in de bergen er meteen worden afgereden."

  "Ik bedoel: ze zijn goed genoeg om in zo'n bus niet af te zien en zullen vandaag wel aangestipt hebben. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

  "Boasson Hagen speelde het wel knap. Hij had goed gezien dat hij die rotonde langs rechts moest nemen. Ik wist het niet, anders had ik het ook wel gedaan. En je moet op dat moment ook achteraan zitten, zodat de anderen het niet zien."

  "Auto's zullen gezegd hebben dat ze me niet mochten laten gaan"

  "Op het klimmetje van derde categorie voelde ik me heel goed. Maar ik denk dat ze in de auto's ook wel hadden gezegd dat ze me niet mochten laten rijden. Zelf wou ik niemand van Fortuneo en Direct Energie laten gaan, want die hadden meer volk in de kopgroep", legt Bakelants uit.

  "Misschien zou het voor mij beter geweest zijn om met 20 man naar de finish te gaan. Dan zou het nog tactischer geweest zijn. Maar dit waren hardrijders. Ik heb gisteren mijn werk nog moeten doen op de Izoard, zij reden rond aan 200 watt."

  "Was eigenlijk een belachelijke aankomst"

  De kopgroep telde 3 Belgen, maar de verstandhouding tussen de landgenoten was niet echt optimaal. Ze leken elkaar niet meteen aan een ritzege te helpen.

  "Of er een Belgische entente was? Daar heb ik niet aan gedacht. Zo'n rit is veel te belangrijk voor mij. Ik zou zoiets nooit weggeven en de anderen ook niet aan mij."

  "Maar het was eigenlijk een belachelijke aankomst, met twee linkse bochten op het einde om een aankomst bergaf te hebben. Ze hadden voor mij nog een beetje hoop kunnen overlaten met een streep vals plat van 500 meter", besloot Bakelants.