• home
 • video
 • pas verschenen

  Afrika Cup wordt vanaf 2019 in de zomer én met 24 landen gespeeld

  De Afrika Cup zal in 2019 wellicht in Kameroen plaatsvinden.

  In navolging van het Europees kampioenschap zal ook het Afrikaans voetbalkampioenschap in de toekomst uitbreiden. 8 landen extra zullen zich vanaf 2019 voor het toernooi kunnen kwalificeren. De Afrika Cup verhuist ook naar de zomer, zodat het uit het vaarwater kan blijven van de Europese competities.

  Tot nu toe mogen "slechts" 16 landen deelnemen aan de Afrika Cup, maar dat aantal wordt vanaf de volgende editie, in 2019, opgeschroefd naar 24 landen. Dat werd beslist op een symposium in Rabat.

  Een andere drastische beslissing is om het toernooi van de winter naar de zomer te verhuizen. In het verleden werd dit telkens afgewimpeld omdat het dan té warm is in het noorden van Afrika en té koud in het zuiden.

  Deze onverwachtse vernieuwing werd vooral doorgevoerd door Ahmad Ahmad, de nieuwe voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond. Een werkgroep mag nu uitzoeken hoe deze uitbreiding praktisch geregeld moet worden.