• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als de Red Flames spelen zoals tegen Noorwegen, maken ze kans tegen Nederland"

  De Red Flames genieten met volle teugen van hun zege tegen Noorwegen.

  De Belgische voetbalvrouwen schreven tegen Noorwegen geschiedenis op het EK voetbal. Hermien Vanbeveren, die de Flames voor Sporza volgt, kadert die prestatie en wikt de kansen van de Belgen voor de cruciale match tegen Nederland.

  De overwinning tegen Noorwegen is om verschillende redenen historisch. Het is niet alleen de eerste zege voor België op een EK, Noorwegen is ook een traditieland in het vrouwenvoetbal.

  Op het eerste EK na is Noorwegen altijd aanwezig geweest op het toernooi. Twee keer werd het Europees kampioen, één keer wereldkampioen en één keer olympisch kampioen.

  Die titels zijn dan wel al van een tijdje geleden, maar op het vorige EK verloor Noorwegen maar nipt de finale tegen Duitsland. Daarna is de ploeg verjongd. Ze hadden ook de pech dat er vlak voor de match iemand geblesseerd uitviel. Sterspeelster Hegerberg was na een lang seizoen bij Lyon ook duidelijk niet meer zo fris.

  Maar het was uiteindelijk een verdiende zege. De eerste kans was meteen voor de Flames. Daaruit blijkt dat ze geleerd hebben van hun slechte start tegen Denemarken. Ze boeken op korte tijd al vooruitgang.

  "De Flames kunnen bevrijd spelen tegen Nederland"

  Als de Red Flames spelen zoals tegen Noorwegen, maken ze maandag zeker een kans tegen Nederland. Dat won overtuigend tegen Noorwegen, maar tegen Denemarken had het toch een penalty nodig voor een 1-0-zege.

  Oranje heeft genoeg aan een gelijkspel, terwijl de Flames met een punt wellicht uitgeschakeld zijn. Ze zullen vol voor de overwinning moeten gaan, maar ik denk dat ze door hun eerste EK-zege bevrijd kunnen spelen. Ik verwacht een open wedstrijd in een uitverkocht stadion in Tilburg.

  Hermien Vanbeveren