• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbergh: "Normaal gezien maak ik eind augustus mijn comeback"

  Stijn Vandenbergh voelt zich stilaan weer wielrenner.

  Iets meer dan 2 maanden geleden belandde Stijn Vandenbergh op intensive care na een zware val in de Vierdaagse van Duinkerke. Nu krabbelt hij stilaan uit het dal. "Sinds 2 weken kan ik weer trainingstochtjes maken."

  Twee maanden lang was Stijn Vandenbergh geen wielrenner en nauwelijks een mens. "Van mijn val zelf en de weken erna herinner ik me niets meer. Ik heb blijkbaar 3 weken in bed gelegen en bijna alleen maar geslapen."

  "Daarna heb ik bij mijn ouders verbleven, omdat ik nog veel vergat. Als je iets tegen mij zei toen ik in het ziekenhuis lag, was ik dat 5 minuten later al weer vergeten."

  "Maar na 6 weken kon ik toch weer op de rollen rijden en sinds 2 weken kan ik nu weer trainingstochtjes maken. Gisteren heb ik nog zo'n 4 uur gereden. Het gaat goed."

  "Voor dit jaar stel ik mij geen doelen meer. Dit is een verloren jaar. Het is onmogelijk om nog voor de prijzen te rijden als je 7 weken niet gefietst hebt."

  "Normaal gezien maak ik eind augustus mijn comeback in de Ronde van Poitou-Charentes. Als ik een paar wedstrijden kan rijden in september en oktober kan ik goed de winter in."

  Vandenbergh: "Ik kijk elke dag naar de Tour"

  Intussen heeft Stijn Vandenbergh tijd genoeg om de Tour de France op de voet te volgen. "Ik kijk elke dag minstens naar de finale. Het is leuk om mijn collega's van AG2R bezig te zien. Ze zijn goed bezig, zeker in de bergen. Het is ook wat jammer dat ik er zelf niet kan bij zijn nu de ploeg zo goed draait. Maar ik ben toch meer iemand voor de eendagswedstrijden."

  Op de vraag of zijn kopman Romain Bardet de Tour kan en zal winnen, antwoordt Vandenbergh volmondig "Ja". Vandenbergh zal in ieder geval klaarzitten om de Fransman naar de overwinning te schreeuwen op de Izoard.