• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog een Belg in de Premier League: Verlinden tekent profcontract bij Stoke

  Thibaud Verlinden speelt sinds 2015 bij Stoke.

  Thibaud Verlinden heeft zijn zinnen gezet op een definitieve doorbraak bij Stoke City. De Belgische belofte-international tekent bij de Premier League-club een profcontract voor vijf seizoenen. "Verlinden is een van de meest talentrijke jonge spelers waar ik al mee gewerkt heb", zei trainer Mark Hughes over de aanvaller.

  Verlinden, zoon van keeperstrainer en gewezen Club Brugge-doelman Dany Verlinden, hoopt dit seizoen te schitteren in de Premier League. De jonge Belg, pas 18 jaar, heeft bij zijn club Stoke City zijn handtekening gezet onder een profcontract tot 2022.

  Verlinden speelt al sinds 2015 bij de beloften van de Engelse club, maar kwam nog niet in actie voor de eerste ploeg. Daar hoopt hij dit seizoen dus zeker verandering in te brengen. Als een van de weinige spelers kwam hij tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen al in alle oefenmatchen in actie.

  "Hij is een van de meest talentrijke jonge spelers met wie ik al gewerkt heb", waren de lovende woorden van zijn trainer. "Hij kan nog veel vooruitgang boeken, maar we hebben zijn talent al van dichtbij kunnen bewonderen. Hij kan zeker een impact maken op dit niveau."

  Volgens de club was er veel concurrentie van clubs uit binnen- en buitenland, maar de Belg blijft dus het shirt van Stoke City dragen.

  Verlinden: "Volgende doel is dit seizoen mijn debuut te maken"

  Verlinden junior is in de wolken met het vertrouwen. "Dit is een speciale dag voor mij. Dit geeft me een boost om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten en een stek in de eerste ploeg te verdienen."

  "Ik maakte enkele ongelooflijke weken mee: ik werd doorgeschoven naar de A-kern en mocht mee naar Zwitserland voor de voorbereidingsstage."

  "Sinds we terug zijn heb ik erg hard getraind en heb ik me aangepast aan het leven in de kleedkamer met de A-spelers. Ik ben ambitieus en heb veel vertrouwen in mezelf. Mijn ambitie is om dit seizoen mijn debuut te maken."

  De 18-jarige weet dat hij nog veel werk zal hebben, maar hij is ervan overtuigd dat trainen met internationale vedetten als Shaqiri en Bojan zijn ontwikkeling vooruit zal helpen. "Er zijn heel wat topspelers in onze kern van wie ik kan leren. Dat ik dagelijks met hen kan werken is erg opwindend."

  Stoke City kondigde de deal met trots aan: