• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Lukaku wil altijd scoren. Dat zal United ook krijgen"

  Romelu Lukaku en Vincent Kompany komen mekaar vannacht tegen.

  Na anderhalf jaar vol blessureleed leek Vincent Kompany op het einde van vorig seizoen eindelijk weer topfit. De 31-jarige verdediger kijkt het nieuwe seizoen dan ook met veel vertrouwen tegemoet. "De voornaamste reden waarom ik hier nog ben, is omdat ik nooit aan mezelf twijfel", vertelt Kompany op oefenkamp in Amerika.

  "De grootste kracht van Lukaku is zijn wil om te scoren"

  Manchester City speelt in de Verenigde Staten een oefenmatch tegen stadsrivaal Manchester United. "Het is een vriendschappelijke wedstrijd, maar tegen United is het nooit echt vriendschappelijk", vertelde Kompany op de persconferentie vooraf.

  Kompany zal tijdens de wedstrijd ook oog in oog staan met landgenoot Romelu Lukaku (foto). "Hij heeft al veel kritiek gekregen maar hij blijft altijd in zichzelf geloven. Hij heeft ongelooflijk veel honger. Zijn grootste kracht is zijn wil om te scoren. Dat is wat United gekocht heeft en dat zal het ook krijgen."

  "Met de transfer van Lukaku heeft United de concurrentie voor de titel aangescherpt. Er zijn heel veel teams die de titel willen, maar eigenlijk ook moeten, winnen. Iedereen heeft al zo veel geïnvesteerd. Ik kan niet zeggen wie de favorieten zijn."

  "Ik twijfel nooit aan mezelf"

  Kompany heeft een vervelende periode achter de rug met heel veel blessures, maar nu maakte hij nog eens heel de voorbereiding mee met zijn club. Wat verwacht hij van zijn seizoen? "Het verleden is het verleden. Ik heb hard aan mezelf gewerkt en ik kijk uit naar een goed seizoen. Ik wil een verbetering zijn voor het team."

  "De voornaamste reden waarom ik hier nog ben, is omdat ik nooit aan mezelf twijfel. Na elke blessure begin ik opnieuw en denk ik dat ik me nooit meer zal blesseren. Zo blijf ik positief en gemotiveerd."

  "Als je elke dag met spelers van dit niveau traint, vraag je je wel eens af of je het niveau nog aankan. Dat is nog zo. Ik denk nog altijd dat ik kan verbeteren."

  "Liever blessure dan speelstijl aanpassen"

  Heeft Vincent Kompany zijn speelstijl aangepast in de hoop minder kwetsbaar te zijn voor blessures? "Je mag geen angst toelaten. Als ik op veld sta, draai ik de knop om. Ik ga er altijd voluit voor. Dat is mijn speelstijl", antwoordt de ervaren verdediger.

  "Ik zou liever hebben dat er iets heel erg gebeurt met mij op het veld, dan dat ik merk dat ik me minder inzet. Als ik merk dat dat gebeurt, dan stop ik."