• home
 • video
 • pas verschenen

  IAAF laat nog acht Russische atleten onder neutrale vlag toe op WK

  Hoogspringer Ilja Ivanjuk mag dan toch naar het WK in Londen.

  Met het WK in het vooruitzicht krijgt de IAAF Doping Review Board heel wat aanvragen te verwerken. Rusland wordt nog steeds geweerd uit internationale competities, dus willen veel atleten aantreden onder neutrale vlag. Acht dossiers werden goedgekeurd.

  Rusland is vooralsnog niet welkom op internationale atletiekcompetities nadat bleek dat het jarenlang op grote schaal dopinggebruik had georganiseerd.

  Met het oog op het WK probeerden 61 atleten onder neutrale vlag deel te nemen, maar 53 werden er teleurgesteld. 

  De acht gelukkigen zijn Ilja Ivanjuk (hoogspringen), Sergej Litvinov (hamerslingeren), Alena Lutkovskaja (polsstokspringen), Danil Lisenko (hoogspringen), Sofia Palkina (hamerslingeren), Valeri Pronkin (hamerslingeren), Vladislav Sarajkin (snelwandelen) en Ekaterina Sokolenko (3.000m steeple).