• home
 • video
 • pas verschenen

  Handballers mogen zich op maken voor Derby der Lage Landen

  In de EK-voorronde deden de Belgen tonnen ervaring op tegen wereldkampioen Frankrijk.

  In de voorronde voor het WK handbal van 2019 neemt België het op tegen Turkije, Griekenland en Nederland. "De Derby der Lage Landen wordt heerlijk", reageert assistent-bondscoach Michel Kranzen.

  Eerste matchen in oktober

  Het WK handbal 2019 wordt van 10 januari tot en met 27 januari 2019 in Denemarken en Duitsland georganiseerd. In de voorrondes nemende Red Wolves het op tegen Turkije, Griekenland en Nederland. De groepswinnaar plaatst zich voor de play-offs in juni 2018.

  België speelt zijn eerste kwalificatiewedstrijden uit en thuis tussen 25 en 29 oktober. De 2 volgende interlands worden begin januari 2018 gespeeld. Tussen 3 en 14 januari spelen de Red Wolves maar liefst 4 interlands.

  Bekende/haalbare tegenstanders

  Turkije, Griekenland en Nederland zijn geen onbekenden voor de Red Wolves. Begin dit jaar speelden België en Nederland twee vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. Beide landen wisten elk één wedstrijd te winnen.

  Griekenland werd in de zomer van 2015 verslagen, waarna de Belgen in april 2016 twee keer overtuigend Turkije versloegen en de Red Wolves zich voor de Europese kwalificaties plaatsten.

  "Interessante poule"

  "Zowel voor de sportieve staf als voor de spelers zijn het gekende tegenstanders, reageert Michel Kranzen, T2 van de Red Wolves. "Van alle drie de landen hebben we in het verleden al gewonnen maar we hebben ook al van elk land verloren."

  "Het is een zeer interessante poule met sportieve mogelijkheden. Nederland is op papier de taaiste en moeilijkste tegenstander maar we mogen niemand onderschatten."

  "Laat me zeggen dat het een haalbare poule is, maar dat we ervoor zullen moeten knokken. Een Derby van de Lage Landen met inzet lijkt me heerlijk en tegelijk ook onvoorspelbaar."