• home
 • video
 • pas verschenen

  Gouden drietand van Barcelona blijft samen: "Neymar is niet te koop"

  Messi-Neymar-Suarez: een dodelijke combinatie.

  Er was de afgelopen dagen veel te doen rond Braziliaanse dribbelkont Neymar. PSG zou hem voor een monsterbedrag naar Parijs halen, maar aan die geruchten maakt Barcelona nu een einde. "Neymar blijft, wat er ook gebeurt", zegt voorzitter Josep Bartomeu.

  "Neymar is niet te koop"

  De transfermolen draait op volle toeren. Vooral Neymar stond de afgelopen dagen in het middelpunt van de belangstelling. Er werd gespeculeerd dat de Braziliaan op het punt stond om Barcelona te verlaten en elders te gaan voetballen. Vooral PSG hield de oliedollars in aanslag.

  Josep Bartomeu, voorzitter van Barcelona, spreekt die geruchten tegen. "Neymar is niet beschikbaar. Hij heeft nog een contract liggen voor de volgende 4 seizoenen en we rekenen op hem. Hij is een belangrijke pion binnen ons team", zegt hij.

  Afkoopsom groeit naar 250 miljoen euro

  De gouden drietand Messi-Suarez-Neymar zal dus ook volgend seizoen het speerpunt worden van de Catalaanse grootmacht. Als andere ploegen tóch komen aankloppen om Neymar weg te halen, zullen die diep in de geldbuidel mogen tasten. De afkoopclausule van de Braziliaan evolueert de komende 3 jaar naar 250 miljoen euro. Nu is die nog 200 miljoen.

  "Die clausules zijn onmogelijk te activeren als je de financiële fair play in acht neemt. Pas als iemand die regels aan zijn laars lapt kunnen ze een bod doen", besluit Bartomeu.