• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Blij dat ik de Alpen zonder problemen ben doorgekomen"

  Chris Froome kan het zaterdag afmaken in de tijdrit.

  0 / 0
  Chris Froome kan een 4e eindzege in de Tour de France al ruiken. Zijn concurrenten Bardet en Uran beseffen dat het moeilijk wordt om in de laatste dagen nog iets te forceren, maar ze blijven toch strijdvaardig.
  • Chris Froome (gele trui): "Het was een héél, héél zware rit. Ik ben tevreden met hoe het gelopen is en ik ben vooral blij dat ik de Alpen zonder problemen ben doorgekomen. Daar heb ik altijd de meeste problemen mee. Of ik in de tijdrit de kroon op het werk wil zetten met een ritzege? Ik zit vooral met het veiligstellen van die gele trui in mijn hoofd, maar als ik het maximum geef, kan ik misschien ook wel winnen."
  • Romain Bardet (2e op 23"): "Ik dacht dat ik ging stikken na de finish. Ik heb echt alles gegeven. Ik heb het ook wat tactisch gespeeld, door Froome de indruk te geven dat ik niet zo super was. Ik heb de koers gereden die ik moest rijden. De Tour is al geslaagd voor mij."
  • Rigoberto Uran (3e op 29") "Het was vooral belangrijk om geen tijd te verliezen. We vlogen echt op de Izoard. Het was echt zwoegen, maar het is goed verlopen voor mij. We wisten dat het moeilijk zou worden. Sky kun je niet zomaar aanvallen. Het is afzien op het einde van de Tour."