• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven"

  De Gendt liet zich weer opmerken, maar hij vreest dat dat niet volstaat.

  0 / 0

  De Gendt liet zich weer opmerken, maar hij vreest dat dat niet volstaat.

  De Belgen hebben zich ook in de 18e rit in de kijker gereden, maar toen de prijzen verdeeld werden waren ze er niet meer bij. "Toch zijn we tevreden over onze Tour", klinkt het bijna unaniem.

  De Gendt: "Ik weet ook niet wat ik meer had moeten doen"

  "Als er zo'n grote groep wegrijdt, dan mag ik natuurlijk niet ontbreken", zegt Thomas De Gendt. "Als je niet meegaat, heb je ook niets, natuurlijk."

  De overwinning van Warren Barguil is wel een streep door de rekening van De Gendt. "Ik ben 10 van de 18 ritten in de aanval geweest, maar toch zal de Superstrijdlust verloren zijn, denk ik. Ik weet ook niet wat ik meer had moeten doen."

  Benoot: "Keer terug naar de Tour voor meer"

  Ook Tiesj Benoot sloop mee in de grote groep vluchters. "Het was goed dat we met zijn vieren van de ploeg mee waren. Toen het scheurde, was ik ook mee. Maar daarna had ik een slecht momentje. Op het einde vocht ik tegen de krampen. Het is stilaan op", zegt Tourdebutant Benoot.

  "Uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn Tour. Ik heb kunnen doen wat ik wou doen. Een topuitslag zat er wel niet bij, maar we keren terug voor meer."

  Pauwels: "Heb me 3 weken heel goed gevoeld"

  Serge Pauwels was voor de tweede dag op een rij mee in de aanval. "Ik had deze Tour betere benen dan 2 jaar geleden. Maar toen liet Sky de vluchters vaak rijden, zodat ik vaker een mooie uitslag kon rijden."

  "Ik ben toch tevreden over mijn Tour. Ik heb me 3 weken heel goed gevoeld. In het eerste deel zat de Tour te veel op slot, zodat ik mijn goeie benen niet kon verzilveren. In de laatste week heb ik mij wel kunnen laten zien."

  Naesen: "Bardet heeft mirakel nodig in de tijdrit"

  Voor Oliver Naesen was in de laatste bergrit nog een belangrijke rol weggelegd in dienst van Romain Bardet. Hij mende het uitgedunde peloton op weg naar de Izoard. "Bardet is een renner die durft te koersen en die dus ook zijn ploeg aan het werk durft te zetten. Dat we uiteindelijk maar 4 seconden pakken, is toch interessant. Elke second telt."

  "Morgen denk ik niet dat er iets mogelijk is. Op een col van 3e categorie kunnen ze mij nog niet lossen, hoe zullen ze Froome er dan afrijden? Tenzij er wind zou staan. Dan is het een ander verhaal."

  "Ik denk dat het in de tijdrit zal moeten gebeuren. Hopelijk kan Romain dan een mirakel uit zijn hoed toveren. Hij heeft er de benen voor. Zijn tijdritten waren dit jaar nog niet zo goed, maar hij heeft er na de Dauphiné nog aan gewerkt."