• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore: "Ik droom van een Tour voor vrouwen en de groene trui"

  Jolien D'hoore sprintte oppermachtig naar de Belgische titel.

  Geen La Course 2.0 voor Jolien D'hoore. Geef haar maar een "volwaardige Tour" voor vrouwen. In onze radiostudio sprak ze uitvoerig over het vrouwenwielrennen, wat ze kan leren van Marcel Kittel en de sprint van Peter Sagan.

  D'hoore: "Ik herken me in Marcel Kittel

  Het vrouwenpeloton strijdt vandaag op de flanken van de Col d'Izoard in La Course, maar het klimwerk is niets voor Jolien D'hoore. "Het is jammer dat La Course niet meer op de Champs-Élysées wordt gereden. Ik had liever gehad dat de sprinters eens een kans zouden krijgen", zegt ze.

  "Ik droom er echt van dat er ook een volwaardige Tour voor vrouwen wordt georganiseerd en dat ik dan ook met de groene trui kan rondrijden."

  "Ik herken me wel in Marcel Kittel, het is helemaal niet gemakkelijk om als sprinter over die cols te rijden. Ik was enorm onder de indruk van de Duitser: hij won altijd met overmacht. Hij heeft er het lichaam voor, de topsnelheid, de power."

  "Vooral de positionering is belangrijk, hoe ze worden geleid door de ploeg. Daar probeer ik veel van op te steken: hoe je de sprint timet, hoe je komt met de ploeg."

  D'hoore: "Jury was te streng voor Sagan"

  Jolien D'hoore heeft zelf heel wat ervaring in het sprinten en is dan ook goed geplaatst om de veelbesproken sprint van wereldkampioen Peter Sagan te analyseren.

  "Bij ons wordt er in de sprints ook geduwd, maar we hebben geen camera's om dat nadien te bekijken. Het hoort natuurlijk bij de koers en ik vond het een strenge beslissing van de jury om Sagan uit de Tour te zetten."

  "Ik probeer wel altijd fair te blijven in de spurt en mijn lijn te volgen, maar door de adrenaline doe je soms dingen waar je later spijt van hebt."

  "De valpartijen vallen gelukkig goed mee bij ons, ook in de sprints wordt niet veel gevallen. Ik denk niet te veel aan de risico's, ik probeer de knop op nul te zetten en gewoon te gaan."

  D'hoore: "Olympische medaille in 2020 is grote doel"

  "Dat ik een wereldtitel pakte op de piste is nog altijd ongelofelijk. En dankzij mijn medaille op de Spelen van Rio herkennen mensen me ook sneller"

  "Olympisch kampioen worden is het hoogst haalbare en daar mikken Lotte (Kopecky) en ik ook op. Ik heb nu al mijn programma uitgestippeld naar Tokio 2020, maar kon nog niet zeggen of dat het einde van mijn carrière is. Ik wil nog niet aan mijn pensioen denken."

  "Het volgende doel is het EK op 6 augustus in Denemarken. Het is een vlak parcours en er kan veel wind zijn, dus dat ligt me wel."