• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergkoning Barguil: "Een droom die werkelijkheid wordt"

  Barguil verzekerde zich in stijl van de bolletjestrui.

  0 / 0

  Barguil verzekerde zich in stijl van de bolletjestrui.

  Warren Barguil bekroonde zijn fantastische Tour vandaag met de ritzege boven op de mythische Izoard. De bollentrui kent dit jaar alvast een prachtige winnaar. "Moeilijk om dit allemaal te beseffen", reageert de Fransman.

  "Ik kan het haast niet geloven"

  Met een fabelachtige beklimming van de Col d'Izoard rolde Warren Barguil de tegenstand op. Op zijn eentje ging hij de resterende vluchters achterna en die werden 1 voor 1 opgepeuzeld. Barguil finishte solo bovenop de Izoard en stak op die manier zijn 2e ritzege én de bolletjestrui op zak. "Ik moet het nog allemaal beginnen beseffen", reageert de Fransman.

  "Ongelooflijk. Ik ben zo blij dat ik een moeilijke periode achter mij heb kunnen laten en dat ik eindelijk mijn potentieel heb kunnen tonen. Het is gewoon een droom die ik hier vandaag beleefd heb", aldus een zichtbaar ontroerde Barguil.

  "Dit had ik nooit durven dromen"

  Barguil ging vastberaden aan op de Izoard, maar dat was naar eigen zeggen niet gepland. "Ik wilde graag nog een plaats opschuiven in het klassement want ik had Contador in het vizier. Toen ik aanging sprong hij mee, maar uiteindelijk moest hij afhaken. Ik heb gewoon mijn eigen tempo gereden en zo kon ik langzaam maar zeker alle vluchters inrekenen."

  Voor Barguil en zijn team Sunweb is het een fantastisch einde van de Tour. "Ik had het er gisteren nog over met Michael Matthews. Allebei 2 ritzeges, hij de groene trui en ik de bolletjestrui: dat hadden we voor de start van de Tour nooit durven dromen", besluit Barguil.

  Ten Dam: "Warren verbaast me iedere dag weer"

  Laurens Ten Dam kwam hoofdschuddend over de finish. "Van ongeloof", zegt de Nederlander. "Ik wist dat Warren goed was, maar wat hij hier vandaag klaarspeelt is gewoonweg niet te vatten. Hij laat vandaag zien wat de échte Warren waard is. Na zijn val in Romandië was het twijfelachtig of Warren überhaupt ging kunnen meedoen, en nu presteert hij dit. Een ware bergkoning."

  "We hoopten om Warrens top 10 plaats te verzekeren en om een mooi resultaat te rijden vandaag. Dat is ons allebei gelukt. Een fantastische Tour die we hier met Sunweb neerzetten", aldus een glunderende Ten Dam.

  Eens te meer euforie bij Sunweb vandaag: