• home
 • video
 • pas verschenen

  "Uran is de gevaarlijkste klant voor Froome, hij verspilt weinig energie"

  0 / 0
  In Vive le Vélo mocht Karl Vannieuwkerke met mountainbikers Filip Meirhaeghe en Ruben Scheire nakaarten over de Alpenrit over de Galibier. Wat we moeten onthouden? Uran is de man om in de gaten te houden en Roglic is een renner met vele talenten.

  "Uran is het bord van de anderen aan het leegeten"

  Filip Meirhaeghe heeft wel wat opgestoken van de tactische lessen van José De Cauwer. "Hij leerde me dat je eerst het bord van een ander moet leegeten en dan pas aan je eigen bord kan beginnen", vertelt de mountainbiker. "Uran is misschien wel de gevaarlijkste klant voor Froome. Hij verspilt weinig energie, trapt geen meter te veel. Hij is bezig met het bord van de anderen leeg te eten."

  Roglic viert zeges nog altijd als een schansspringer

  Primoz Roglic is een man van vele talenten. Enkele jaren geleden vloog hij nog van de bergen als schansspringer, tegenwoordig doet hij dat met verve met de fiets. "In 2007 ben ik zwaar gevallen en ben ik langzaam overgeschakeld op de fiets. Maar ik vier nog altijd als een schansspringer. Telkens als ik win, doe ik die beweging."

  Roglic kwam in 2007 zwaar ten val als schansspringer

  Maar Roglic weet ook hoe hij een Sloveens feestje moet bouwen

  Ten Dam: "Mijn ploegmaats lachen vaak omdat ik een kwijler ben"

  Maarten Vangramberen mocht een bezoekje brengen aan Laurens ten Dam, die al aan zijn negende Tour bezig is. De Nederlander woont en traint tegenwoordig in de Verenigde Staten, zijn "grote droom". "Ik heb er een mooi trainingsgebied, kan mountainbiken, surfen, met de kindjes naar het strand..."

  Ten Dam moet op training wel wat plaagstootjes incasseren van zijn ploegmaats, omdat hij kwijl op zijn kin heeft hangen. "Ik ben astmatisch dus kan er niet veel aan doen, maar ik kan er wel tegen hoor."

  Sammy Neyrinck verdiept zich in de schoonheid van een afdaling

  Hoe trek je de beste foto's wanneer de renners aan waanzinnige snelheden voorbij zoeven in een afdaling? Met die vraag trok Sammy Neyrinck naar fotografe Ashley Gruber, die het piekfijn uitlegt.

  Post-its, het geheime succesrecept van Filip Meirhaeghe

  Voor de Olympische Spelen in Sydney (2000) hing Filip Meirhaeghe zijn huis vol met post-its. "Daar schreef ik bijvoorbeeld op: "ik ben de beste"", verklapt hij. "Ook mijn huisgenoten schreven mee en na een tijd hing heel mijn living vol."

  Bekijk hier de volledige aflevering van Vive le Vélo