• home
 • video
 • pas verschenen

  Wout van Aert rondt vlucht succesvol af in GP Cerami

  Van Aert (archief) was sneller dan zijn kompanen.

  Wout van Aert heeft de 51e editie van de GP Pino Cerami (1.1) gewonnen. De wereldkampioen veldrijden was de snelste van een groepje met vier vluchters. Hij volgt op de erelijst Jelle Wallays op.

  Na zijn zeges in de Elfstedenronde en de Ronde van Limburg mag Van Aert nu nog een mooie overwinning bijschrijven op zijn palmares op de weg dit jaar.

  De veldrijder schoof mee in de goede vlucht. De eerste avonturiers werden na de Muur van Geraardsbergen ingerekend en dat was het sein voor Van Aert om samen met Drucker, Devenyns en Thomas het hazenpad te kiezen. Samen reden ze een mooie voorsprong van vijf minuten bij elkaar.

  In het peloton knapte Lotto-Soudal het meeste werk op, maar ze konden de vluchters niet inrekenen. Dries Devenyns probeerde zijn medevluchters te verrassen met een late aanval, maar dat lukte niet. Van Aert toonde zich uiteindelijk de snelste.

  Van Aert: "Ik blijf in de eerste plaats een veldrijder"

  Winnaar Van Aert dacht eigenlijk niet dat zijn missie kans op slagen had. "Het gebeurt bijna nooit dat de vlucht tot het einde standhoudt. Ik denk dat het peloton zich een beetje misrekend heeft."

  "De kopgroep was heel sterk en is tot het uiterste gegaan. Ik dacht dat we op het plaatselijke circuit gegrepen zouden worden en dat we zouden afstevenen op een massaspurt, maar dat bleek niet het geval."

  "Mijn vorm is uitstekend, zelfs na een korte periode van rust. Ik kom graag fris aan de start van een koers. De komende weken rijd ik onder andere nog Dwars door het Hagenland en de BinckBank Tour, mijn eerste WorldTour-wedstrijd. Daar wil ik goed presteren."

  Toch blijft zijn grote focus het winterseizoen. "Ik wil mijn regenboogtrui komende winter alle eer aandoen. Ik blijf in de eerste plaats een veldrijder."

  Uitslag:

  1. Wout van Aert
  2. Jean-Pierre Drucker (Lux)
  3. Dries Devenyns
  4. Bejamin Thomas (Fra)
  5. Timothy Dupont
  6. Roy Jans