• home
 • video
 • pas verschenen

  Matthews nu stevig in het groen: "Zonde om Kittel te zien opgeven"

  Matthews krijgt het groen in handen na opgeven van Kittel.

  0 / 0
  Door de opgave van Marcel Kittel verloor de Tour andermaal een smaakmaker. Michael Matthews profiteert en kan morgen al mathematisch zeker zijn van de groene trui. "Spijtig dat een renner als Kittel de Tour op deze manier moet verlaten", zei de Australiër.

  "Ik maakte mezelf geen illusies voor de groene trui"

  De een zijn dood is de ander zijn brood. Een spreekwoord dat in deze Tour al enkele keren van pas kwam. Na de uitsluiting van Peter Sagan en de opgave van Mark Cavendish had Marcel Kittel de kans om dit jaar de groene trui te veroveren. Met 5 spraakmakende ritzeges fietste hij ook in het puntenklassement vlotjes weg van zijn concurrenten. Helaas kwam het sprookje van de Duitser vandaag ten einde. Kittel gaf op na een valpartij.

  Michael Matthews was de afgelopen dagen al genaderd op zijn concurrent, maar wist dat het een moeilijke missie zou worden om de Duitser het groen te ontfutselen. "Nadat ik gisteren 50 punten was ingelopen, wist ik dat ik nog een kans had. Maar zelfs na mijn 20 punten vandaag maakte ik me geen illusies - Marcel was heel sterk in deze Tour", aldus Matthews.

  "Zonde om Marcel te zien gaan"

  Door de opgave van Kittel heeft Matthews het groen nu stevig om zijn schouders - met 160 punten achterstand maakt André Greipel alleen nog mathematisch kans op de groene trui. Toch zat Matthews na de race met een dubbel gevoel. "Ik hoorde pas laat in de rit dat Marcel gevallen was en uiteindelijk had opgegeven. Het is heel spijtig om een renner als Kittel op die manier de Tour te zien verlaten. Ik hoop dat alles snel goed komt met hem."

  "Hoe dan ook ben ik wel blij met de groene trui. Of ik de sprint in Parijs graag zou willen winnen gehuld in het groen? Dat is een overbodige vraag natuurlijk. Maar eerst moeten we ons focussen op de komende dagen en zorgen dat we ongeschonden in Parijs raken", bleef Matthews voorzichtig.