• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel geeft op na val: "Was misschien unieke kans om groen te winnen"

  Een valpartij kost Marcel Kittel een bijna zekere groene trui.

  0 / 0
  Drama voor Quick-Step en groene trui Marcel Kittel. Met Parijs in zicht moet de Duitser opgeven. Hij kwam vroeg in de etappe ten val, probeerde het nog, maar gaf er dan toch de brui aan. Kittel won deze Tour vijf ritten, maar toch zal hij een bittere smaak overhouden aan de wedstrijd.

  De etappe naar Serre Chevalier was nog maar net begonnen of het noodlot sloeg al toe voor Marcel Kittel. Hij was het grootste slachtoffer van een valpartij in de staart van het peloton.

  Kittel werd weer opgelapt en zette zijn weg met enige moeite voort, maar toen de bergen eraan kwamen kreeg de Duitser, die vooral zijn schouder had gehavend, het zwaar te verduren.

  De groene trui werd bijgestaan door ploegmaats Julien Vermote en Fabio Sabatini, maar toen de situatie hopeloos was, werden die door ploegleider Bramati naar voren gestuurd. Kittel weigerde eerst nog op te geven, maar zag uiteindelijk toch het zinloze van zijn onderneming in.

  Kittel: "Na een tijdje zal de trots om mijn 5 zeges de bovenhand halen"

  "Ik was al een beetje ziek - iets waar we niet te veel aandacht aan besteed hebben - maar als je dan op zo'n zware dag valt dan mis je net die kracht om in de gruppetto te kunnen blijven", vertelt Marcel Kittel.

  "Ik ben toch nog doorgereden, omdat het niet mijn stijl is om op te geven. Maar het lukte niet."

  "Ik kan mijn gevoelens moeilijk beschrijven nu. Enerzijds is het een uitzonderlijk resultaat dat ik hier 5 ritzeges heb behaald. Anderzijds haal ik Parijs niet. Ik ga nu even mijn blessures laten genezen, maar ik ben zeker dat na een tijdje de trots om mijn zeges de bovenhand zal halen op de ontgoocheling."

  Want die ontgoocheling is er wel degelijk. Bij afwezigheid van Peter Sagan kreeg Kittel een unieke kans om het groen mee te nemen naar Parijs. "Zo'n kans krijg ik misschien nooit meer."

  Matthews erft het groen

  Door de opgave van Marcel Kittel verhuist de groene trui naar het lichaam van Michael Matthews. Die was de voorbije dagen door puntengewin bij de tussensprints én door zijn zege gisteren fel genaderd op Kittel. Matthews heeft een enorme voorsprong op André Greipel. Zonder ongelukken mag hij op de Champs Elysées met de groene trui pronken.

  Tweets over de opgaven van Marcel Kittel