• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle-voorzitter over 18 aanwinsten: "Nu moet het ook op het veld gebeuren"

  Cercle telt dit seizoen heel wat nieuwe namen.

  Cercle Brugge is zich stevig aan het wapenen voor volgend seizoen in eerste klasse B. De vereniging telt al 18 nieuwe spelers.

  "Ze willen allemaal slagen"

  Cercle Brugge werkt sinds kort samen met de Europese topclub AS Monaco. "5 spelers komen van Monaco zelf. De andere aanwinsten hebben we op eigen kracht of via Monaco naar Brugge gehaald", legt voorzitter Frans Schotte uit aan Sporza.

  "Het zijn goede spelers, denk ik. Nu is de kunst om daar een goed team van te maken. Daar hebben we vertrouwen in."

  De man die dat team moet kneden is coach José Riga. "De vernieuwing is er gekomen op zijn verzoek. Elke aanwinst hebben we uitvoerig met hem besproken."

  "Mentaal hebben de spelers een ding gemeenschappelijk: ze willen allemaal slagen. Dat vind ik een goed uitgangspunt."

  "Alles voor promotie"

  Cercle Brugge probeert voor het derde jaar op rij de promotie af te dwingen naar het hoogste niveau in België. "Naast de spelerskern is ook onze omkadering steviger geworden", haalt Frans Schotte aan.

  "We mogen vertrouwen hebben dat we goed voetbal brengen, dat we punten zullen halen en dat we ergens bovenaan zullen eindigen."

  "Hopelijk herhaalt het Lierse-scenario zich niet. Zij sprokkelden vorig seizoen de meeste punten, maar promoveren lukte niet. Wij doen er alles aan om te promoveren. Nu moet het ook op het veld gebeuren."

  "Lichtgroene kleedkamer"

  Cercle kleurt groener dan ooit en niet rood-wit zoals een verhaal de ronde doet. Monaco zou dat gevraagd hebben. "Neen", verzekert Frans Schotte. "Diegene die dat geschreven heeft, moet kleurenblind zijn. Onze kleedkamer blijft lichtgroen."