• home
 • video
 • pas verschenen

  Belofte Nenah De Coninck wil niveau opschroeven in Amerika

  Vorig weekend liep Nenah De Coninck het EK voor beloften.

  Nenah De Coninck trekt de grote plas over. De 21-jarige hordeloopster gaat trainen en studeren aan de Universiteit van Kentucky in de Verenigde Staten.

  Nenah De Coninck neemt afscheid van haar coach en oud-hordeloper Patrick Himschoot. In de Verenigde Staten zal ze trainen onder onder begeleiding van de Canadese coah en oud-verspringer Edrick Floréal.

  De Coninck komt er in een groep terecht met o.a. Kendra Harrison (wereldrecordhoudster op de 100 meter horden) en Omar McLeod (olympisch kampioen 110 meter horden).

  "Een kans die ik niet kon laten liggen om een volgende stap in mijn carrière te zetten", reageert De Coninck op atni.be. "Ik ga er communicatie studeren en deelnemen aan de NCAA-kampioenschappen, wedstrijden van hoog niveau met ideale concurrentie waardoor ik mijn grenzen zeker kan verleggen."

  Europees juniorekampioene 2015

  Twee jaar geleden won Nenah De Coninck de 400 meter horden op het Europees kampioenschap voor junioren. Vorig weekend liep ze naar de 6e plaats op het EK voor beloften. Generatiegenote Margo Van Puyvelde werd 5e op de lage horden.