• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats zullen in 2018 hun WK-debuut maken op Tenerife

  Dankzij het brons van het EK hebben de Belgian Cats hun WK-ticket beet.

  De Spaanse basketbalbond heeft de organisatie van het WK 2018 voor vrouwen toegewezen aan het Canarische eiland Tenerife. De Belgian Cats plaatsen zich vorige maand op het EK in Tsjechië voor hun eerste WK.

  Het was al langer bekend dat Spanje het WK 2018 zou organiseren, maar nog niet waar. De speelsteden worden La Laguna en Santa Cruz.

  16 landen doen er mee. België heeft als derde van Europa een ticket afgedwongen voor het WK. Het is de eerste keer dat een Belgische mannen- of vrouwenploeg zich kan plaatsen voor de eindronde bij de elite.

  Naast België hebben ook al Frankrijk, Griekenland, Turkije en Letland een ticket beet. Titelhouder Verenigde Staten en gastland Spanje zijn ook al zeker van de partij. Het WK is van 22 tot 30 september 2018.