• home
 • video
 • pas verschenen

  Aru: "Dit was een slechte dag, maar de Tour is pas zondag voorbij"

  Fabio Aru blijft strijdvaardig.

  Fabio Aru had in de rit over de Galibier een kleine crisis, terwijl gele trui Chris Froome alle aanvallen makkelijk pareerde. "Mijn benen zijn beter dan in de Pyreneeën", stelt Froome vast.
  • Chris Froome: "Ik voelde me goed vandaag. Mijn benen zijn beter dan in de Pyreneeën. Maar ik denk nu vooral al aan morgen, met de aankomst op de Izoard. Dat wordt de laatste zware dag. Of ik overweeg om zelf aan te vallen? Dat hangt van veel factoren af. Hoe ik me zelf voel, maar ook hoe de concurrentie is. Aru was vandaag in de problemen, maar morgen zijn er nieuwe kansen."
  • Rigoberto Uran (2e op 27"): "Dit was een goeie etappe voor mij. Ik heb belangrijke seconden gesprokkeld. Maar met Aru zullen we tot het einde rekening moeten houden. Het is hier nog niet afgelopen."
  • Romain Bardet (3e op 27"): "Ik heb er alles aan gedaan en heb de koers gekleurd, maar het is me niet gelukt om afstand te nemen van Froome. Het is mijn stijl om altijd voor het offensief te kiezen. Uran heeft alleen maar gevolgd, maar heeft uiteindelijk wel de bonificaties gesprokkeld en staat zo naast mij in het klassement."
  • Fabio Aru (4e op 53"): "Ik heb tijd verloren en kan dus niet gelukkig zijn. Dit was geen goeie dag, maar de Tour eindigt pas op zondag. We waren boven de 2000 meter hoogte toen de aanvallen kwamen. Ik had de energie niet om te reageren. Dat is koers: je moet aanvaarden dat je soms ook eens kunt verliezen."